Societat

Un informe jurídic subratlla deficiències democràtiques de l'Associació Sant Jordi d'Alcoi

El procés d'elecció no s'ajusta a les normatives que regulen el dret d'associació

Esquerra Unida d'Alcoi considera que l'informe jurídic encarregat per l'Ajuntament i al qual, ha tingut accés la formació fa només uns dies, evidencia les deficiències legals del procés de renovació de la junta i elecció del nou president de l'Associació de Sant Jordi, i per tant considera que l'entitat hauria d'anul·lar el recent procés electoral i reiniciar de nou un procés que s'adapte a la legalitat jurídica i constitucional vigent.

El coordinador local d'EU Sergi Rodríguez indica que “aquest assumpte ha arribat a un punt en què no hi ha altre remei que el consens en un marc de legalitat democràtica. El Casal no pot continuar desobeint els principis democràtics que han de regular totes les entitats, i aquest procés, segons l'informe que va encarregar l'Ajuntament i que el regidor de Festes ens ha facilitat fa només uns dies és ben clar i concloent: el procés d'elecció no s'ajusta a les normatives que regulen el dret d'associació. Més enllà que un grup d'associats el puga portar als tribunals, el que està clar és que les coses s'han fet a esquenes de la democràcia i la legalitat vigent, i per tant s'han de trobar camins de consens en el marc d'una entitat del segle XXI, democràtica, transparent i oberta”.

En aquest sentit, Sergi Rodríguez subratlla que “a aquestes alçades ningú no es pot permetre tractar de resoldre els problemes de l'entitat des de posicions al·legals o de dubtosa constitucionalitat. És l'hora de buscar consensos partint del respecte als valors democràtics, i per tant també la plena integració de la dona hauria de ser abordada d'una vegada per totes”.

El coordinador local també subratlla que “l'Ajuntament, com a representant de tots els ciutadans i ciutadanes d'Alcoi, ha d'exigir l'aplicació plena de tots els drets democràtics a cada racó de la ciutat. La Constitució no arriba fins a les portes del Casal: també ha d'entrar ja d'una vegada per totes a la màxima institució festera, i aquest ha de ser l'objectiu principal de tots els agents implicats en la resolució d'aquesta crisi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.