Osona/Ripollès

Les obres convertiran Sant Pere de Ripoll en un centre cultural

Duraran 9 mesos i costen més de mig milió d'euros, la meitat finançats pel Feder.

El conjunt arquitectònic de l'entorn del monestir de Ripoll està a punt de consolidar-se. Només li resten 9 mesos, el temps que trigaran les obres de rehabilitació de l'església de Sant Pere, que van començar tot just fa uns dies i que convertirà el temple en un espai o centre cultural. La intervenció tindrà un cost de 511.000 euros, la meitat finançats per una subvenció del Feder; el bisbat de Vic n'aportarà el 6%, i de la resta se'n farà càrrec la Diputació de Girona. Els usos de l'església, on no hi ha culte des de la Guerra Civil, van ser cedits a l'Ajuntament de Ripoll durant un període de 29 anys, a través d'un conveni.

Els treballs afectaran sobretot les façanes i la planta baixa de l'església, precisament on s'ubicava l'antiga església parroquial de Sant Pere i on en els darrers anys s'hi han fet actes culturals de forma puntual. El projecte, però, no modifica l'edifici sobre el qual s'actua. L'única actuació exterior és per la consolidació dels paraments i de la teulada del campanar, que està malmesa. A l'interior l'actuació respectarà l'arquitectura ja existent, amb una actuació que serveixi per poder llegir l'edifici, conservant les parets del segle XII fins al XVII, i respectant també les restes de decoració de les nervadures de les voltes del sostre. Tot plegat tindrà com a objectiu, a part de recuperar un element arquitectònic d'importància, poder disposar d'un espai cultural més al poble, on una gran sala diàfana acollirà xerrades, conferències o presentacions culturals.
L'església de Sant Pere és un edifici important i alhora poc conegut i estudiat. Forma part del conjunt arquitectònic del monestir, la Capella de la Congregació i la plaça del Monestir i la seva rehabilitació permetrà consolidar el pol cultural creat a l'entorn del temple més visitat de Ripoll.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.