Osona/Ripollès

Manlleu troba diners per arranjar el canal i no haurà de renunciar al giratori del carrer de la Cavalleria

La reparació del canal, que puja a un milió, es finançarà en gran part amb un ajut de la Diputació

L'Ajuntament de Manlleu s'ha tret un as de la màniga i, finalment, podrà arranjar els desperfectes al canal industrial ocasionats per l'aiguat del 5 de setembre sense haver de renunciar, com s'havia plantejat, a la construcció del giratori entre el carrer de la Cavalleria, la carretera d'Olot i el passeig de Sant Joan. L'alcalde, Pere Prat, explica que l'actuació al tram del canal comprès entre el pavelló de la Salle i el carrer Vendrell, i no només en els 20 metres esfondrats, tindrà un cost aproximat d'un milió d'euros. Aquesta inversió es finançarà, en gran part, amb una aportació extraordinària de la Diputació de Barcelona d'“entre el 70% i el 80%”, segons Prat. Això farà que els diners que l'ens provincial tenia assignats per la construcció dels giratoris del pont de Can Molas i del carrer de la Cavalleria es mantinguin. Els calendaris, però, sí que es modificaran. La previsió amb què treballa l'Ajuntament és que a principis de novembre comencin les obres del giratori del pont de Can Molas, que es van adjudicar a la junta de govern de la setmana passada a l'empresa Construccions Jordi Riera, SL. Els treballs, que ocasionaran embussos tot i que no s'haurà de tallar completament la circulació, han d'estar enllestits en tres mesos. La idea és encadenar la finalització d'aquestes obres amb l'inici de les del canal. La previsió és que, a principis de desembre, es tingui el projecte d'arranjament del canal, fet que permetrà xifrar-ne el cost exacte, afinar l'aportació econòmica de la Diputació i activar els tràmits de licitació i adjudicació amb l'horitzó que, tot aquest procés, culmini pels volts de febrer, data en què haurien d'acabar els treballs al pont de Can Molas. I, un cop enllestida la rehabilitació del canal, una feina que fàcilment s'allargarà diversos mesos, seria quan s'activaria el giratori del carrer de la Cavalleria “perquè si no ho féssim així provocaríem un caos circulatori importantíssim”. Aquest dimarts ja se'n va fer l'adjudicació a l'empresa Icman, SL. Els treballs, però, no començaran fins al segon semestre del 2015.

La neteja dels tres torrents

Tres dels motius que van contribuir a les inundacions del 5 de setembre van ser els desbordaments dels torrents de la Coromina, del Poquí i del Parer. L'Ajuntament, com va anunciar al ple de setembre arran d'una intervenció dels veïns de la Coromina, ja hi ha intervingut: l'ha netejat, s'hi ha guanyat fondària i s'ha retirat un talús en un camp que desviava l'aigua cap al polígon. Al torrent del Poquí també s'hi ha treballat –el tap amb què es va convertir el pont de la Caseta per l'acumulació de bales de palla va fer desbordar el canal a l'alçada del pavelló– i s'actuarà al torrent del Parer. També es faran millores en la disposició de les reixes de clavegueram de l'avinguda de Roma a la plaça de la Sardana i la brigada està alçant el mur del canal al pavelló.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia