La Moixiganga, la més cerimonial

La Moixiganga és una representació al·legòrica que escenifica algunes escenes de la passió i mort de Jesucrist amb passos i figures. És un element molt seriós i auster, que sovint es representa a l'interior de les esglésies. A Tarragona se n'ha documentat representacions el 1775 i el 1844, «però no tenim cap dada de la seva estructura o de la música que l'acompanyava», explica Noemí Sans, presidenta de l'entitat i impulsora de la seva recuperació, ara fa deu anys. «Llavors estudiava animació sociocultural i amb una amiga volíem recuperar algun element del seguici popular. Vam dedicar tot un any al treball documental i un estiu a crear l'entitat», recorda la Noemí, que afegeix: «Crec que és més difícil mantenir una entitat que crear-la. Nosaltres, el segon any vam canviar la meitat dels membres i el tercer, l'altra meitat. Des de llavors que s'ha consolidat, i ara som una entitat familiar.» La Moixiganga de Tarragona està composta per unes 30 persones, 18 de les quals es vesteixen per representar les figures.

Mostra de Folklore Viu

«Volíem una autèntica mostra d'elements que no s'haguessin vist a la ciutat», diu Noemí, i per això han organitzat la Mostra de guarniments florals en barrets d'elements festius, tal com els llueix la Moixiganga tarragonina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.