Societat

Proposta per treure l'IVA dels subministraments

El govern ho ha demanat a l'Estat per protegir les famílies més vulnerables

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va demanar ahir per carta al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i al d'Indústria i Energia, José Manuel Soria, que eximeixin de pagar l'IVA de les factures de llum i gas les llars que pateixen pobresa energètica. D'aquesta manera, s'aplicaria un descompte directe del 21% a les famílies afectades sense afectar els ingressos de les companyies subministradores ni trencar el model de caixa única, motiu pel qual es va recórrer al TC contra el decret llei de la Generalitat amb què es volia evitar els talls de corrent als més desafavorits. El principal escull d'aquesta proposta seria la definició i identificació de les llars vulnerables.

La demanda enviada ahir no treu que la conselleria mantingui la idea de combatre la pobresa energètica amb la creació d'un fons que, segons les primeres aproximacions, necessitaria entre 20 i 25 milions d'euros per atendre unes 50.000 o 70.000 famílies. En tot cas, després de contactar amb les empreses subministradores, la Generalitat confia que els talls durant l'hivern no seran habituals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia