Societat

El Gran Recapte necessita encara 7.000 voluntaris més

El Banc dels Aliments fa una crida perquè queden punts de recollida per cobrir, sobretot a Barcelona i al Baix Llobregat

En dos dies es volen superar els més de tres milions de quilos d'aliments bàsics recollits l'any passat

Es necessiten aliments nutritius, sobretot oli i conserves de peix

Tot i que més de 13.000 persones ja s'han apuntat per fer de voluntaris, el Gran Recapte en necessita 7.000 més per cobrir tots els 2.000 punts de recollida que s'instal·laran en mercats i supermercats el divendres 28 i el dissabte 29 d'aquest mes. Alguns dels municipis en què encara hi ha punts descoberts són Blanes (la Selva), Tarragona ciutat i també a les Terres de l'Ebre. A la demarcació de Barcelona, es fa una crida específica al Baix Llobregat i als districtes de Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Nou Barris i Sants-Montjuïc de Barcelona ciutat.

Els interessats a fer de voluntaris o bé de coordinadors es poden registrar al web www.granrecapte.com . En el cas de la demarcació de Lleida, s'ha d'enviar un correu electrònic a [email protected].

El Gran Recapte, que arriba a la sisena edició, és la recollida més gran que organitza a l'any el Banc dels Aliments . S'instal·laran 2.000 punts arreu del país. Els responsables de l'ONG confien que aquesta setmana s'hi apuntin molts voluntaris que fins ara estaven mobilitzats per la campanya Ara és l'hora del 9-N. “El ritme d'inscripcions és satisfactori, però encara en necessitem 7.000 més”, explicava ahir la portaveu de l'entitat, Belén Giménez.

Tot i que ja fa setmanes que l'engranatge dels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya funciona a tota màquina per preparar el Gran Recapte, els col·laboradors puntuals són una peça fonamental per al desplegament dels dos dies de recollida i també després per classificar i
posar en caixes els aliments perquè les entitats els puguin anar a recollir
al magatzem i fer-los arribar a les famílies sense recursos.

Les dades de balanç del Banc dels Aliments –que a més de les donacions particulars s'abasteix gràcies als excedents de les empreses– són esfereïdores: unes 250.000 famílies depenen del menjar que surt del Banc dels Aliments.

Per això l'objectiu és i ntentar superar els més de tres milions de quilos d'aliments bàsics recollits fa un any . Es demanen aliments nutritius de llarga durada, sobretot oli i conserves de peix, i també llegums, conserves de carn i llet, perquè, explica Giménez, “són els que menys arriben al Banc via excedents d'empreses”.

Un segon eix del Gran Recapte és sensibilitzar i mobilitzar la població catalana sobre la realitat de la pobresa que hi ha al país –gairebé el 20% està en risc o en situació de pobresa– i donar a conèixer la feina de moltes entitats per fer una mica més fàcil la vida a moltes famílies vulnerables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administracions

Reus amplia la plantilla de la Guàrdia Urbana amb 11 agents

REUS

Els centres cívics programen més de 660 activitats durant el curs 24-25

GIRONA
societat

La Sindicatura de Greuges de Barcelona demana implementar un Respir Plus per a menors de 60 anys

Barcelona

Palafrugell insta a la ciutadania i visitants que respectin l’espai públic

PALAFRUGELL

Primeres instal·lacions solars municipals, en marxa

CASSÀ DE LA SELVA
Societat

Prop de 12.000 trucades preventives per la calor en dos mesos a Barcelona

Barcelona

Foment de l’adopció d’animals amb un vídeo abans de cada sessió al Cinema Catalunya de Terrassa

TERRASSA
Infraestructures

Transformaran el camí de Térmens a Bellvís en una carretera

Térmens

Els delictes es mantenen en la primera meitat de l’estiu

lloret de mar