Societat

Una sola marca aplega totes les empreses de l'ONCE

Ilunion té a Catalunya 43 centres de treball que donen feina a 3.400 persones

Un 40% dels treballadors tenen alguna discapacitat

L'any passat van facturar 94 milions d'euros

Amb l'objectiu de fer visible el compromís de l'entitat amb l'economia social, l'ONCE i la seva fundació han aplegat sota una única marca, Ilunion , totes les seves empreses. Són 43 centres de treball a Catalunya –500 arreu de l'Estat espanyol– que donen feina a 3.400 persones, quatre de cada deu amb alguna discapacitat.

El delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, Àngel Ávila, va destacar que Ilunion és la culminació de la feina feta per l'entitat durant 25 anys en favor de la integració laboral dels discapacitats, una tasca que ha demostrat que es pot fer compatible la rendibilitat econòmica amb la rendibilitat social. “És un nou model d'empresa –va assegurar durant la presentació de la nova marca–, un projecte únic al món que fa que la inclusió laboral de les persones amb discapacitat sigui el nostre senyal d'identitat corporatiu.”

Tenint en compte el pes empresarial de Catalunya i el compromís per a la integració de la delegació territorial –la més gran de l'Estat amb 10.500 afiliats–, Ilunion tindrà un director comercial propi a Catalunya, on ara mateix té 43 centres de treball. Una vintena d'aquests són centres especials, és a dir, que un 70% de la plantilla són persones amb discapacitats.

Les 43 empreses donen feina a un total de 3.399 persones i l'any passat van facturar fins a 94 milions d'euros. Del total de treballadors, un 40% són discapacitats: un 57% presenten una discapacitat física; un 20%, intel·lectual; un 13%, auditiva, i el 10% restant, visual.

La nova marca de les empreses de l'ONCE aplega una cinquantena de línies de negoci estructurades en cinc grans àrees: serveis integrals (serveis externs a empreses, neteja, bugaderia, seguretat); consultoria (accessibilitat, adaptació, tecnologies); sociosanitari (fisioteràpia i salut, atenció ales persones grans); turisme, viatges i comercialització (botigues de conveniència, assegurances).

Tal com va destacar el responsable d'Ilunion a Catalunya, Jordi Gotzens, amb la nova marca es pretén visualitzar les empreses de l'organització. “No es coneix, però som líders en alguns sectors, com ara la bugaderia industrial i l'assessorament en matèria d'accessibilitat.” Gotzens va destacar el volum de facturació de les empreses a Catalunya i va afirmar que, malgrat la situació econòmica actual, la previsió és superar els 100 milions d'euros en l'exercici de l'any que ve. Les empreses que ara aglutina Ilunion han creat des de principi d'any uns 1.500 llocs de treball a Catalunya, un xifra gens menyspreable en el context de crisi que viu el país, segons va apuntar el responsable de la corredoria d'assegurances del grup, Òscar da Pena.

Persones que treballen per a persones, aquest és el missatge que va voler transmetre el delegat territorial de l'ONCE en la presentació d'Ilunion, que va insistir en la necessitat que té l'organització de retornar a la societat la solidaritat que rep cada dia. Un dels pilars bàsics de la nova estratègia empresarial, segons Àngel Ávila, és la formació. L'any passat, un 88,6% dels treballadors de l'ara ja Ilunion van seguir algun dels 1.700 cursos de formació que es van impartir a Catalunya.

Ilunion té al conjunt de l'Estat espanyol cinc-cents centres de treball, que donen feina a 28.561 professionals, dels quals un 30% tenen alguna discapacitat (8.779) i un 60% (16.827) són dones.

LES FRASES

Demostrem que es pot fer compatible la rendibilitat econòmica i la rendibilitat social
Àngel Ávila
DELEGAT TERRITORIAL de l'ONCE A CATALUNYA
Som líders en alguns sectors, com ara la bugaderia industrial i l'accessibilitat
Jordi Gotzens
DIRECTOR COMERCIAL d'ILUNION A CATALUNYA

Des d'hotels fins a assegurances

Amb la nova marca l'ONCE i la seva fundació podran fer més visible quines són les seves empreses i acostar-les als possibles clients, que a banda del servei com a tal podran tenir en compte el valor social que hi ha al darrere. És el cas del negoci d'oci i hoteler: Confortel Ilunion disposa de 21 establiments arreu de l'Estat –un dels quals, a s'Agaró–, o Ilunion Viatge, que ofereix des de viatges corporatius fins a viatges accessibles. També hi ha l'àrea de negocis d'atenció a les persones, on destaquen, entre d'altres, les set residències per a gent gran amb més de 800 places, o l'àmbit de serveis externs amb, per exemple, el servei bugaderia i renting tèxtil, amb 27 plantes arreu de l'Estat, una de les més grans a Sant Boi de Llobregat. Fins a 50 línies de negoci on també entren les assegurances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia