Societat

El Govern demana a la CE que obligui l'Estat a prohibir els talls de llum i de gas per a les persones vulnerables

L'Executiu també informarà la Comissió Europea de la impugnació del govern espanyol contra el decret llei de pobresa energètica

El Govern ha acordat aquest dimarts demanar a la Comissió Europea que emprengui les accions corresponents perquè l'estat espanyol compleixi amb les seves obligacions i prohibeixi els talls en el subministrament de gas i electricitat per a les persones vulnerables en els períodes crítics de l'any, tal com estableixen les directives europees 2009/72/CE i 2009/73/CE, segons remarca l'Executiu. El Govern recorda que el 3 de març de 2011 era la data límit perquè l'ordenament jurídic espanyol transposés aquestes directives europees, que fixen la protecció per als clients vulnerables en matèria energètica.

El setembre de 2013 el Comitè Econòmic i Social Europeu va insistir en la necessitat de transposar íntegrament aquestes directives i garantir la protecció de les persones en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit, el Govern recorda que fins al moment, però, la normativa estatal només ha regulat la figura del bo social en el sector elèctric, una regulació que no satisfà els requeriments de les directives pel que fa a la definició i la protecció dels consumidors vulnerables.

El Govern també informarà la Comissió Europea de la impugnació del govern espanyol contra el decret llei contra la pobresa energètica, aprovat pel Govern, i que establia determinats criteris per impedir la interrupció dels subministraments energètics entre els mesos de novembre i març.

El Consell Executiu ha acordat demanar a la CE que apliqui les mesures oportunes, tenint en compte que el decret resolia per al territori català el desplegament de la normativa comunitària i que ara, amb la impugnació i posterior suspensió, ha deixat desprotegits els consumidors vulnerables de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administracions

Reus amplia la plantilla de la Guàrdia Urbana amb 11 agents

REUS

Els centres cívics programen més de 660 activitats durant el curs 24-25

GIRONA
societat

La Sindicatura de Greuges de Barcelona demana implementar un Respir Plus per a menors de 60 anys

Barcelona

Palafrugell insta a la ciutadania i visitants que respectin l’espai públic

PALAFRUGELL

Primeres instal·lacions solars municipals, en marxa

CASSÀ DE LA SELVA
Societat

Prop de 12.000 trucades preventives per la calor en dos mesos a Barcelona

Barcelona

Foment de l’adopció d’animals amb un vídeo abans de cada sessió al Cinema Catalunya de Terrassa

TERRASSA
Infraestructures

Transformaran el camí de Térmens a Bellvís en una carretera

Térmens

Els delictes es mantenen en la primera meitat de l’estiu

lloret de mar