Societat

Jubilats de Besalú arrangen el canal de reg, que s'havia malmès

Un grup de vint-i-cinc jubilats, membres de la comunitat de regants de Besalú, han arranjat un tram del canal de reg dels horts del poble que les pluges de finals de setembre havien fet malbé.

Els treballs han consistit, a grans trets, a refer el mur que sostenia aquesta part del rec, situada molt a prop del seu inici, a tocar de la resclosa de la Guixera, al riu Fluvià.

Falta de recursos

Inicialment es va pensar a encarregar les obres a una empresa de construcció, però el pressupost era massa elevat per als recursos de la comunitat de regants (formada per unes 200 persones) i per això es va optar per buscar voluntaris per evitar-se la despesa de la mà d'obra.

A la crida, segons han explicat fonts de la comunitat de regants, hi van respondre els esmentats vint-i-cinc voluntaris, que també van portar les seves eines. La feina es va acabar en tres dies, amb l'ajuda d'un camió grua per posar vuit bigues i un camió formigonera per injectar el formigó del mur.

Tot i no haver de pagar la mà d'obra, el pressupost dels treballs supera els 5.000 euros, han explicat els voluntaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia