Osona/Ripollès

La Ruta Martí i Pol ja es pot seguir pel mòbil

La nova aplicació per a dispositius iPhone i Android es va presentar aquest dijous en el marc de les Jornades Miquel Martí i Pol, que commemoren l’aniversari de la seva mort. Aquest diumenge hi ha l’entrega dels premis literaris, amb la presència de

Una aplicació per a mòbils permet seguir a partir d’ara la Ruta Miquel Martí i Pol, que transcorre per 18 indrets de Roda relacionats amb la vida del poeta.

La nova aplicació per a dispositius iPhone i Android es va presentar aquest dijous en el marc de les Jornades Miquel Martí i Pol, que commemoren l’aniversari de la seva mort.

La nova aplicació, que s’afegeix al material gràfic i la senyalització de la ruta, inclou explicacions de dos guies de la Fundació Miquel Martí i Pol i també enregistraments dels seus poemes, “un per a cada lloc amb la veu de Ramon Martí i Pol”, explica Mercè Franquesa, secretària de la fundació.

El recorregut porta els visitants a llocs emblemàtics com La Blava o el Teatre Eliseu, però també per les cases on va viure i el cementiri on està enterrat, punt final del recorregut.

Aquest dissabte es presenta també la ruta teatralitzada, que Alambí Destil·leria Cultural ha preparat amb el mateix itinerari i sota el títol de La Roda de Miquel Martí i Pol. La sortida serà a 2/4 d’11 del matí de la plaça del Poeta.

Les jornades van començar dimarts, dia exacte en què s’esqueia l’onzè aniversari de la mort de Martí i Pol, amb l’homenatge popular en què persones relacionades amb el món cultural i educatiu reciten els seus versos.

L’homenatge va omplir la Biblioteca Bac de Roda, i va acabar amb la participació d’alumnes de les escoles Mare de Déu del Sòl del Pont i Emili Teixidor. Aquest divendres continuen amb la conferència-recital Joan Vinyoli i el seu domini màgic, a càrrec del professor Jaume Aulet i l’actor Tomàs Nadeu, acompanyats a l’acordió per Àlex Martín.

La relació entre Vinyoli –de qui es celebra el centenari– i Martí i Pol va ser estreta, i es va plasmar en una abundosa correspondència.

· Diumenge, Mayor Zaragoza

Diumenge es tanquen les jornades amb l’entrega dels Premis Literaris de Roda (entre els quals destaca el Premi Miquel Martí i Pol, que arriba a la trentena edició) i una conferència de l’exsecretari general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, al Teatre Eliseu, a partir de les 11 del matí.

Al mateix escenari, tot seguit, l’actor Joan Massotkleiner, el guitarrista Toti Soler i la cantant Gemma Huguet ofereixen l’espectacle U, set, u, quatre, segar i batre, amb textos de diferents poetes que tracten sobre la identitat catalana, entre ells Miquel Martí i Pol.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

La construcció de pisos nous repunta un 40% i suma la millor dada de la dècada

Barcelona

Realitzen una neteja extraordinària a diferents punts de la Font de la Pólvora

GIRONA

Sant Antoni crea prop de 350 places de pàrquing gratuïtes

calonge / sant antoni
mobilitat

Mataró amplia els punts de recàrrega de vehicles elèctrics als aparcaments municipals

Mataró

Matadepera fa una consulta popular per decidir si tanca el camp de golf municipal

Matadepera

Campanya per promoure les compres al Mercat de la Devesa

GIRONA
SERVEIS

Tarragona aposta per un sistema innovador per renovar el clavegueram

Tarragona

Mantenen la recomanació de no passejar gossos pel Camp de Mart

GIRONA

Finalitzen les obres a la nau pel material de cultura popular i tradicional

GIRONA