Vallès Oriental

L’Ajuntament de Llinars vol abandonar el Consorci de Residus

L’alcalde, Martí Pujol, diu que no aporta res al municipi, que paga una quota de 25.000 euros

L’Ajuntament de Llinars es planteja donar-se de baixa del Consorci de Gestió de Residus del Vallès Oriental i ja ha enviat un preavís a l’ens supramunicipal manifestant aquesta intenció.

L’alcalde, Martí Pujol, ho ha justificat perquè, a partir de l’any vinent, arran de l’aplicació de la nova llei local, el consorci quedarà adscrit a l’Ajuntament de Granollers, que és el municipi on té la seu, o bé al Consell Comarcal. Diu que només es replantejarà la decisió en cas que el consorci passés al Consell Comarcal. “Una cosa és el Consell Comarcal, on hi som tots els ajuntaments, i una altra un ajuntament. Llinars no pot quedar-se en un organisme que no és bilateral, en què un ajuntament controla el 51%, del seu pressupost i no saps què es fa” .

Segons Pujol, Llinars no treu cap benefici de la quota que paga al consorci. “A Llinars el consorci no hi fa res; pagues una quota de soci de 25.000 euros l’any i prou. Ens costa molts diners per res”. A Llinars, la recollida de residus la fa Cespa i porta la fracció orgànica a la planta de compostatge del consorci, a Granollers. “També es podria portar a qualsevol planta de compostatge”, diu l’alcalde.
A més de la planta de compostatge i la de transferència, que són a Granollers, el consorci gestiona les deixalleries, la recollida selectiva i la recollida de residus d’alguns municipis. Actualment en formen part tots els ajuntaments de la comarca, tret d’Aiguafreda, però l’alcalde de Llinars creu que “hi haurà altres municipis que també marxaran” si a final d’any el consorci passa a l’Ajuntament de Granollers. Pel que fa a la deixalleria de Llinars, Pujol diu que l’Ajuntament se la quedaria i subrogaria la persona que hi ha a Cespa.

El president del consorci i alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, ha lamentat la intenció de Llinars i defensa la conveniència de consorciar serveis. “Sap greu que Llinars marxi, però és una decisió que respectem. Hi ha coses que val més fer-les junts que no pas cada ajuntament pel seu compte. La millor forma és consorciar ajuntaments”. El futur del Consorci encara no és clar però Castaño diu que no desapareixerà, tot i que l’actual llei local “pot tenir els dies comptats” en funció del resultat de les properes eleccions generals en què el PP pot perdre la majoria absoluta que ara té. “És una llei que va en contra de l’autonomia local”. En tot cas, diu que sigui quin sigui el futur del consorci, “es mantindrà la visió comarcal i els serveis als municipis”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA
MEDI AMBIENT

Instal·len al Pla d’Urgell dispositius per evitar electrocucions de cigonyes

Mollerussa
Educació

Expedient al director d’un institut de Tortosa per pràctiques irregulars d’estudiants

Tortosa
urbanisme

Prop de 60 obres complicaran la mobilitat a l’estiu a Barcelona

Barcelona

Comença la col·locació de les imatges de la façana de Sant Esteve

OLOT
Societat

La Diputació de Barcelona destina 100 milions a la xarxa d’abastament d’aigua

Barcelona
Societat

Barcelona ofereix cursos d’anglès, francès i alemany per a aturats

Barcelona