Societat

Postals amb excrements de gos, a Sant Joan les Fonts

L'emissora local edita una col·lecció de postals amb fotos dels principals atractius turístics on també es poden veure defecacions de gos

S'afegeix així a una campanya institucional

L'emissora municipal Ràdio Sant Joan les Fonts ha posat en marxa una campanya de sensibilització dirigida als qui tenen gossos perquè recullin els excrements que deixen els seus animals a la via pública. Fins aquí, res d'especial. Sí que ho és el suport que han triat. I és que els promotors de la campanya han editat postals amb els principals atractius patrimonials i turístics del municipi amb una tifa de gos que les presideix en primer terme. Les fotos han estat escollides pels responsables de la ràdio d'entre les que han enviat els oients. N'hi ha del monestir romànic, de l'estada de Juvinyà –un edifici romànic civil–, del pont antic sobre el riu Fluvià i de l'església nova d'estil neogòtic. Al darrere, tenen també forma de postal i s'hi pot llegir el lema: “Un poble tan bonic no es mereix aquesta imatge. Recull les caques del teu gos i ajuda'ns a canviar les postals de Sant Joan les Fonts. Finalment, s'hi fa un recordatori de l'ordenança municipal de tinença d'animals, que preveu sancions d'entre 100 i 400 euros, segons els casos. S'han fet arribar a tots els habitatges de Sant Joan.

Amb l'edició d'aquestes postals, Ràdio Sant Joan les Fonts s'afegeix a la campanya de l'Ajuntament que ha consistit en la tramesa d'una carta a tots els veïns per recordar als qui tenen gossos les seves obligacions com a propietaris dels animals i per detallar-los les multes que poden rebre si no la compleixen.

A més, s'han fet xerrades a l'escola Castanyer i s'ha instal·lat una nova senyalització informativa sobre el tema a les zones del municipi més concorregudes pels qui tenen gossos i que han estat els llocs on la problemàtica dels excrements sense recollir ha estat més que evident.

LA XIFRA

400
euros
és la quantitat màxima de la sanció pel fet de no recollir excrements de gos prevista a les ordenances de Sant Joan.

Polèmica amb voluntat pedagògica

La polèmica per fomentar el debat i la publicitat ha estat altres vegades una estratègia utilitzada pel director de l'emissora i regidor, Josep Roca. Molt polèmica va ser la utilització d'un incendi a la rectoria de Sant Joan per a un vídeo promocional de la festa major. També ho va ser l'embaràs fictici de la gegantessa del poble, que, durant la festa major, va parir un nou capgròs que es va afegir a la comparsa local. Més amable ha estat la recent reconversió del nom del poble per promocionar la Festa de les Flors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia