El valor de l'alimentació local, a debat a Olot
Fan una jornada amb representants de tota la cadena a la plaça Mercat
Productors d'aliments locals, cuiners, comercialitzadors i consumidors intentaran determinar, a Olot, quines són les claus que han de permetre generar valor a tota la cadena agroalimentària de proximitat. El punt de trobada és molt simbòlic. Es tracta de l'aula de tast de la nova plaça Mercat, que s'inaugurarà demà passat. La jornada se celebrarà el 3 de desembre. Aquesta trobada tanca el projecte de cooperació Vincles que han impulsat aquest any l'Associació de Placers d'Olot, l'Associació de Comerciants d'Olot, l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, la SAT de la Vall d'en Bas, Turisme Garrotxa, l'Institut Municipal de Promoció d'Olot, la Fundació Privada Garrotxa Líder i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Amb el títol Claus per generar valor a la cadena agroalimentària, la jornada, que està finançada pel Departament d'Agricultura a través del pla anual de transferència tecnològica, tindrà una primera part en què es presentaran els resultats dels projectes Vincles i Kilòmetre 0 a l'escola, així com el projecte Experiències, impulsat per l'IMPO; i una segona, en què el periodista Joel Tallant moderarà una taula rodona en què participaran el productor de formatges de pastor de l'empresa Mas Marcè de Siurana, Manel Marcè; la promotora de la plataforma de comercialització MM-IK, Bernadette Farriol; el cuiner Ignasi Camps, del restaurant Ca l'Ignasi de Cantonigròs, i la representat del Grup de Consum Agroecològic la Rauta, Paula Fonallà.