Simulacre d'incendi a l'hospital de Campdevànol
Hi van participar dotacions de tots els cossos d'emergència i la valoració és positiva
No es va avisar fins a cinc minuts abans per aconseguir realisme
Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, agents de Protecció Civil i personal del SEM van participar en un simulacre d'incendi a les instal·lacions de l'hospital de Campdevànol, que és el comarcal del Ripollès. Aquesta és la primera vegada que l'hospital organitza una acció d'aquestes característiques, que es va desenvolupar sense avisar prèviament els treballadors. Només es va informar que es tractava d'un simulacre cinc minuts després d'haver declarat l'emergència, per poder observar i valorar les reaccions del personal en un ambient real.
El simulacre va consistir en un petit foc simulat mitjançant la generació artificial de fum a la bugaderia de l'hospital, que no va provocar ferits. La situació de l'incident a la bugaderia i la seva baixa magnitud no van afectar els serveis assistencials i no es van haver de desallotjar pacients. Durant el simulacre, que va durar 30 minuts, es van activar els circuits de comunicació i actuació en emergències, tant interns del mateix hospital com externs, i hi van participar dotacions dels Bombers de la Generalitat, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), Mossos d'Esquadra i Protecció Civil. “Malgrat que cal analitzar amb detall com ha anat tot, la primera valoració del simulacre és positiva”, va remarcar el responsable de serveis generals de l'hospital de Campdevànol, Ramon Roca. El gerent, el doctor Joan Grané, va destacar el paper dels treballadors, els quals, segons va dir, van actuar correctament i van seguir els protocols establerts, facilitant la feina als equips d'emergències.
L'hospital de Campdevànol dóna servei a una població de referència de més de 26.000 persones. Fundat el 1920, el 1983 va ser acreditat per formar part del sistema sanitari català com a hospital comarcal i ofereix serveis concertats amb CatSalut. Actualment, està acreditat com a centre d'atenció hospitalària aguda i com a centre d'atenció sociosanitària. A part, la institució gestiona els CAP de Campdevànol i Ribes de Freser, i els consultoris locals de Campelles, Gombrèn, Pardines, Planoles, Queralbs i Toses.