Societat

Es desplega a Torrent el voluntariat per la llengua

Vora l'1 per mil dels habitants participen en aquesta activitat en què hi col·laboren associacions i entitats públiques i privades al costat de l'Oficina d'Ús del Valencià de l'Ajuntament

Més d'una trentena de parelles lingüístiques configuren una primera tongada de persones que han encetat a caminar dins aquesta activitat organitzada des de l'Oficina municipal d'Ús del Valencià, en col·laboració amb Escola Valenciana, Guaix i la Gavella.

D'aquesta manera, aprenents i ensenyants, inicien a partir d'ara, un caminal consistent en compartir el valencià durant un temps a la setmana, a fi que els primers (les persones aprenents) puguen millorar i fixar el valencià d'una manera lúdica i atractiva.

D'entre aquestes parelles lingüístiques, destaca la participació d'immigrants vinguts del Magrib i de Sud-amèrica, així com d'altres procedents de l'Europa de l'Est, que han valorat com a positiu el coneixement de la llengua que es parla al país Valencià i amb què es comunica una pbona part dels valencians i valencianes.

Un primer acte celebrat el passat divendres, ha aprofitat de tret de partença d'aquesta activitat que, tot i tenir una durada concreta, es perllongarà fins al mes de juny, moment en que s'hi clourà amb una nova activitat que farà de remat.

Dins d'aquest període, hi ha previstes diverses accions i actuacions que formaran el calendari lúdic i festiu d'aquesta proposta que porta ja uns quants anys desenvolupant-se en aquesta localitat de la comarca de l'Horta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia