Societat

Els exresponsables de les mines en defensen la gestió ambiental

Demanen presó per a tres exdirectius de Súria i Sallent per un delicte mediambiental

Els exdirectius de les mines de Súria i Sallent que s'enfronten a fins a tres anys i sis mesos de presó per un presumpte delicte ecològic van defensar ahir en la primera jornada del judici que la seva “primera prioritat” sempre va ser la d'evitar qualsevol vessament al riu. Els acusats van atribuir l'existència de salinitat a les aigües del Cardener i Llobregat al fet que es tracta d'“una conca salina”, i van defensar el bon funcionament de les escombreres, “totalment impermeabilitzades”. Tot i això, un d'ells va reconèixer que, “en tres o quatre ocasions, quan hi havia pluges torrencials, sortien filaments de sal de l'escombrera”.

El fiscal acusa els tres exdirectius de fer abocaments il·legals de clorurs, metalls pesants i compostos orgànics volàtils procedents de les mines de Súria i Sallent entre els anys 1997 i 2003, i en vol fer Iberpotash responsable civil subsidiari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia