Societat

Montcada vol que altres municipis ajudin a reubicar els barraquistes

L'Ajuntament de Montcada vol una resposta institucional compartida per reallotjar les famílies que malviuen en un assentament de barraques situat en un turó del municipi. En una reunió de caràcter tècnic celebrada ahir amb representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i del Consorci del Parc de Collserola, els representants del consistori van plantejar la necessitat peremptòria de dictaminar a quin municipi estan empadronats els afectats i, a partir d'aquí, establir ponts de col·laboració amb els seus respectius ens locals per trobar una solució concordada per poder-los reubicar.

Abans d'això, però, caldrà concretar altres qüestions considerades prioritàries. Una d'elles consisteix a establir un cens tancat del nombre d'habitants que viuen a les barraques del turó de Montcada. La PAH, que presta el seu suport als afectats, ha fet un recompte sobre el terreny de 28 persones,16 adults i 12 menors, i ahir va lliurar a la corporació aquesta llista –que inclou noms i cognoms– amb l'objectiu que es doni una solució als afectats. La xifra es contrastarà amb el cens que està fent el Consorci de Collserola –encarregat de les tasques de recuperació de l'entorn– a partir de les inspeccions que estan duent a terme al turó els guardes del parc.

Les barraques estan condemnades a l'enderroc dins un procés de dignificació de la zona vinculat a la construcció del nou centre d'acollida d'animals de companyia de Barcelona. La neteja de l'espai, però, ha quedat en quarantena després que es detectés aquest assentament habitat estable, del qual l'Ajuntament de Montcada defensa que no tenia coneixement previ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

trànsit

Primera prova de límit de velocitat a 100 km/h a l’autopista AP-7

barcelona
medi ambient

La temperatura del mar cau un grau però continua estan en dígits de rècord

barcelona
EMRPESA

150 empreses de Móra la Nova opten a les ajudes del fons nucelar

barcelona
EDUCACIÓ

Abans i després de Louis Vuitton

barcelona
societat

La Vall de la Muga es reivindica amb un festival inèdit

albanyà/sant llorenç de la muga
societat

Un polèmic rec frena la construcció de l’institut escola de Verges

VERGES

66 entitats han evitat malbaratar 130.000 àpats amb el projecte Recooperem del Vallès

TERRASSA
societat

Demà comencen els talls de circulació per ampliar les zones de vianants

girona

EL Palau d’Anglesola reclama la passarel·la sobre l’A-2 anunciada el 2022

EL PALAU D’ANGLESOLA