Societat

Més nens amb fracàs escolar esperen ajut

La Pere Tarrés llança una campanya de recollida de fons per atendre més infants i millorar els espais que els acullen

La Fundació Pere Tarrés fa més de 50 anys que desenvolupa una acció educativa i social. Amb la crisi s'han multiplicat les necessitats i, tot i que l'entitat atén 2.500 infants en situació vulnerable a través dels 21 centres socioeducatius repartits arreu del territori, la seva activitat és encara insuficient per cobrir tota la demanda. Per aquest motiu, la fundació va presentar ahir una campanya de recollida de fons, adreçada especialment a millorar el programa de reforç escolar. “No es tracta només de poder donar classes a més nens, sinó també de millorar els espais on se'ls atén”, va explicar ahir el coordinador dels centres, Carles López.

La Fundació Pere Tarrés va presentar la campanya al centre del Poblenou, un espai cedit per la parròquia on cal una inversió de prop de 200.000 euros per adequar-lo a les necessitats de monitors i infants. També cal adaptar els espais de reforç del Poble-sec i Ca n'Anglada de Terrassa. “L'adequació dels centres i el subministrament de material també repercuteixen en la formació dels nens”, comenta López.

El reforç escolar dels nens en risc d'exclusió social és la prioritat de la Fundació Pere Tarrés i es fa des d'un plantejament global que va molt més enllà de les tasques acadèmiques. És la manera “de donar oportunitats perquè puguin sortir de l'espiral de la pobresa”, comenta la presidenta del Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans de la fundació, Maria Valencia.

L'activitat d'aquests centres és avalada no només pels voluntaris que hi treballen, sinó també per un primer estudi elaborat per la mateixa fundació, segons el qual un 64% dels educadors destaquen que els infants milloren els seus resultats acadèmics. Pel que fa a les millores més enllà dels resultats acadèmics, un 90% dels professionals subratllen un augment de l'autoestima. Un 72% milloren en la motivació.

‘La joguina educativa' s'expandeix a tot l'Estat

Amb el lema “No és per les joguines. La teva solidaritat, els seus drets” es va presentar ahir a la seu de la Creu Roja a Catalunya la 22a edició de la campanya La joguina educativa. Impulsada per les joventuts de la institució (Creu Roja Joventut, CRJ), la iniciativa vol garantir el dret dels infants al joc a través de la recollida i donació de joguines als nens en condicions adverses. La novetat d'aquest any és que el projecte s'expandeix a la resta de l'Estat espanyol.

La previsió és repartir joguines a 30.000 infants (unes 15.000 famílies) durant aquestes festes a tot Catalunya. Respecte a l'any passat, es preveu arribar a 2.500 nens més. En l'àmbit estatal, la intenció és fer arribar joguines a uns 80.000 infants, encara que, com afirmava el director de la CRJ espanyola, Aitor Murciano, “són previsions conservadores”. La campanya serà present a través de tota mena d'actes a més de 447 poblacions fins al 2 de gener. En la recollida, hi participen unes 500 empreses i entitats.

M. PUJOLS



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.