Societat

Consulta a Arbúcies per triar les festes locals

Les festes locals d'Arbúcies es repartiran entre les Enramades i la festa major, segons el resultat de la consulta popular que va organitzar l'Ajuntament sobre aquest tema. En total van participar en la consulta prop de 800 ciutadans, i, després de tres dies en què podien votar, el resultat ha mostrat clarament que prefereixen que els dos dies de festa local se celebrin per les Enramades –un dia– i per la festa major –un dia–, amb 366 vots. Les 800 persones que han participat en la consulta han pogut dipositar el seu vot a les dues meses que es van situar als baixos de l'ajuntament durant divendres, dissabte i diumenge.

La segona opció més votada va ser celebrar els dos dies de festa per les Enramades, amb 271 vots, i, finalment, l'opció menys votada va ser posar les festes locals per la festa major, amb un total de 140 vots. També es van comptabilitzar sis vots en blanc i catorze vots nuls. En total, s'han emès 797 vots. Els grups de l'oposició a Arbúcies (CiU, ERC i la CUP) ja van demanar, en el ple municipal del 23 de desembre del 2013, que es fes una consulta popular per determinar els dos dies de festa que qualsevol ajuntament té dret a marcar al calendari. “Aquesta petició es va fer després que l'equip de govern decidís canviar, unilateralment, les festes locals”, van exposar en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia