Societat

Badalona estrena una ruta pel litoral

L'itinerari, amb audioguia, descobreix la vinculació de la ciutat amb el mar

Badalona estreny la seva vinculació amb el mar amb l'estrena d'una ruta turística amb audioguia que mostra els deu punts més representatius del seu litoral, des de la platja dels Pescadors fins al port de la ciutat. Es tracta d'un itinerari que es pot seguir amb un aparell d'audioguia o bé amb el propi telefon mòbil intel·ligent a través dels codis QR que hi ha en cada punt del recorregut. Les explicacions estan disponibles en català, castellà, anglès, francès i rus.

L'oficina de turisme municipal té una vintena d'audioguies a disposició de les persones que hi estiguin interessades, que poden recollir-les de dilluns a diumenge en horari de matins i de dimarts a divendres també a la tarda. L'ús de les audioguies és completament gratuït. Només cal abonar un petit dipòsit a l'hora de recollir-la que es retorna al final de la ruta, en el moment de lliurar l'aparell.

La ruta està adreçada a un públic familiar i durant les explicacions, que subratllen el vincle històric de Badalona amb el mar, hi apareixen personatges com un pescador i un mico, que relaten anècdotes, i també hi ha l'acompanyament musical de cançons marineres, que ha anat a càrrec dels Amics del Quetx Ciutat de Badalona.

Aquesta és la segona ruta amb audioguia que es posa en marxa a la ciutat. La primera, que funciona des del novembre de 2010, és un recorregut pel casc històric de Badalona.

La façana marítima, a l'abast

L'estrena de la ruta coincideix amb la instal·lació de dos elements informatius nous a la plataforma del Pont del Petroli, que ha anat a càrrec de la Diputació de Barcelona, que també ha fet tota la senyalització de l'itinerari pel litoral. Es tracta d'un plafó informatiu que detalla tots els elements destacats dela silueta urbana que es poden veure des d'aquest punt mar endins en una dia clar. Hi apareixen destacats edificis com el de les Tres Xemeneies, la Torre Agbar i la Sagrada Família, i els turons i ermites de la ciutat i de municipis popers del Maresme, com Premià de Dalt, Montgat i Cabrera de Mar. Al terra de la plataforma també hi ha una rosa dels vents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.