Vallès Oriental

La Roca adjudica cinc horts sense aplicar criteris socials acordats per ple

Els grups de l’oposició han demanat, sense èxit, que el concurs d’adjudicació es repetís

El projecte d’horts socials que havia acordat impulsar el ple de la Roca, ara fa 22 mesos, ha quedat reconvertit.

L’Ajuntament va adjudicar fa unes setmanes cinc horts sense aplicar els criteris socials que havia demanat l’oposició en l’arrencada del projecte. La supressió d’aquests criteris en les condicions per adjudicar els terrenys va generar la queixa del grup municipal socialista, que va demanar –sense èxit– en l’últim ple municipal que l’adjudicació que ja s’havia fet quedés sense efecte.

La moció socialista de gener de 2013 recollia explícitament que es “prioritzaria” la concessió dels horts municipals a aturats o persones amb pocs ingressos i risc d’exclusió social o pensionistes. “Estem defraudats: han convertit un projecte d’horts socials en un projecte d’horts urbans”, es lamentava el portaveu municipal del PSC, Carles Fernández. “S’ha incomplert un acord de ple; sentim que els projectes no s’apliquen amb prou intensitat quan no tenen el suport del govern”, afegeix.

“Els nostres serveis ens indicaven que l’interès per aquests horts potser no era tan elevat com ens pensàvem i, davant la possibilitat d’haver de declarar el concurs desert, vam optar per canviar les condicions per poder obrir el projecte a més gent”, explica el regidor Santi Raimí. Finalment es van adjudicar cinc horts entre els vuit aspirants que s’havien presentat. “És una prova pilot, i intentarem aprendre del que hem fet bé i del que hem fet malament”, afegeix.
“El plec de clàusules que es va presentar obria més opcions, hi tenia cabuda tothom i es van presentar vuit persones”, assenyala l’alcalde, Rafael Ros. “Trobo que és agosarat dir que s’ha incomplert un acord de ple i el que és destacat en aquest cas és que la Roca disposa per primer cop d’uns horts urbans públics”, indica l’alcalde. Ros coincideix amb el regidor Raimí que el projecte “continua sent il·lusionant”, i desestima deixar sense efecte l’adjudicació, perquè es vulnerarien drets adquirits.

El criteri que es va desatendre un acord de ple, però, va unir la resta de grups de l’oposició. “Les propostes de l’oposició que ha de gestionar el govern s’acaben concretant de manera diferent a com estaven plantejades”, diu el regidor d’ICV-EUiA, Daniel Martín. Només el vot de qualitat de l’alcalde va evitar que la moció socialista prosperés a l’últim ple.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia