Societat

El procés sobiranista, fet pessebre vivent a Llers

Aquest any celebra el vintè aniversari i sempre s'ha centrat en temes d'actualitat

El de Peralada torna a representar-lo als jardins del castell

El pessebre vivent de Llers estrena aquest any coincidint amb el vintè aniversari un nou guió que incorpora referències al procés sobiranista que viu Catalunya del 2010, amb citacions sobre l'empadronament, el cens, la consulta, els reis i la submissió del poble hebreu a l'imperi romà. De fet, el text anterior també estava farcit de referències a l'actualitat i així es queixava pel deteriorament del territori amb infraestructures com ara la MAT, la línia del TAV, l'autopista i la presó. Aquest guió ha estat creat pel periodista Francesc Cruanyes.

Com ja és habitual, els soldats romans guiaran els visitants per un itinerari –aquest any s'ha ampliat– que combina les escenes tradicionals amb els efectes de llum i so. Una altra novetat és la recreació del poble antic de Lertio i el muntatge musical, obra de Jordi Pons Pous.

El pessebre de Llers presenta una quarantena d'escenes, algunes de les quals molt singulars, com ara les del campament romà, el neguit del profeta Zacaries, el cau del dimoni, l'encantador de serps, els leprosos pidolaires, el bestiar, un olivet i, entre moltes altres, un racó dedicat a les bruixes i un bordell. Està organitzat per l'Associació Juvenil Brullersenca.

Jardins de Peralada

El pessebre vivent de Peralada celebra la trenta-tresena edició combinant escenes bíbliques i d'oficis tradicionals als jardins del castell. A Pals, el recinte gòtic torna a ser un dels escenaris més impressionants dels pessebres vivents gironins i a Celrà la representació es du a terme al nucli antic amb les escenes de sempre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia