Osona/Ripollès

Centelles, capital de la tòfona

Aquest cap de setmana se’n celebra la setena edició, amb una cinquantena de parades. Els bars i restaurants faran plats específics fins al 31 de gener,

Un esmorzar de samfaina obrirà, aquest dissabte a partir de 2/4 de 9 del matí, la Fira de la Tòfona de Centelles, que aquest cap de setmana arriba a la 7a edició.

Sembla que “esmorzar amb samfaina és molt típic” del poble i molta gent en cuina, com explicava la regidora de Comerç, Maria Urpina, la setmana passada a presentació de la fira. De manera que roba una mica de protagonisme a la tòfona, a l’entorn de la qual giraran les parades i els tallers, i els plats que començaran a oferir alguns bars i restaurants des d’aquest dissabte i fins al 31 de gener, coincidint amb el Cau de Bruixes.

Dels tallers, en destaquen el de perdre la por de cuinar amb tòfona, el de cuina macrobiòtica amb aquest fong tan apreciat i els de cuina de Nadal que faran Francesc Rovira, de la Fonda Xesc de Gombrèn, i Toni Sala, de la Fonda Sala d’Olost, ambdós xefs amb estrella Michelin.

Una altra classe magistral que pot servir de cara a les festes és la d’aperitius, que impartirà Xavi Ribolleda, xef i professor de l’Escola d’Hostaleria d’Osona. No hi faltarà el concurs de receptes a base de tòfona i, fins i tot, la marca de cervesa centellenca Terra n’ha elaborat una incorporant-hi aquest ingredient.

Com a actes paral·lels, també es disputarà per segon any un concurs de gossos tofonaires o el tercer mercat motero, a banda de diverses activitats per a la canalla. També s’aprofitarà per fer públics els guanyadors del 2n Concurs de Cuina amb Tòfona.

La fira, que funcionarà tot dissabte i diumenge al matí, aplegarà una cinquantena de parades a l’entorn del nucli antic. Els tallers es faran a La Violeta.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia