Societat

Premià de Mar vota expropiar Can Sanpere

Un total de 1.968 veïns d'un cens de 23.000 van votar en la consulta i el 80% es van mostrar favorables que aquest espai es converteixi en una zona verda

Durant vuit dies els habitants de Premià de Mar han pogut votar electrònicament o presencialment sobre si s'expropia Can Sanpere, una fàbrica buida de l'empresa Josel SL. que l'Ajuntament vol convertir en una zona verda. A la consulta hi podien votar 23.000 persones de més de 16 anys. Finalment, només ho van fer 1.968 persones, de les quals la majoria, 1.570, van respondre que sí a la pregunta: “Esteu d'acord que l'Ajuntament expropiï els terrenys de l'antiga fàbrica Can Sanpere per destinar-los a zona verda i equipaments públics?” Un total de 371 van votar que no (18,9%), 17 ho van fer en blanc (0,86%) i 10 van ser vots nuls (0,51%).

“Tot i que pugui semblar poca participació, nosaltres la valorem positivament; pel significat que té. És la primera vegada i, per tant, la cultura l'hem d'anar canviant”, va valorar l'alcalde, Miquel Buch. En aquest context, va argumentar que l'equip de govern “ha canviat el xip i ha decidit que les qüestions rellevants les pregunta a la ciutadania”.

El procés participatiu, que va començar el divendres 12 de desembre, es va acabar ahir a les dotze del migdia. Buch també va destacar que la meitat dels vots es van fer efectius per correu electrònic i que es podien emetre des d'un ordinador o una tauleta, per exemple. “Això ens demostra que la ciutadania creu amb el vot electrònic, li dóna confiança”, va destacar l'alcalde.

Inici de tràmits i segona consulta

L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, va explicar que ara l'Ajuntament començarà els tràmits per comprar o expropiar la fàbrica, que podria costar uns 5,6 milions. Buch va desestimar donar un temps exacte de quan aquest espai podria estar en mans de l'Ajuntament. “Depèn de si hi ha acord o no amb l'empresa”, va exposar. L'àrea on està Can Sanpere era definida com a terreny industrial, però el 2010 el govern municipal va modificar els usos en el pla urbanístic per definir-lo com a zona verda i d'equipaments administratius. A principi de mes el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va emetre una sentència que donava la raó al propietari de la fàbrica.

L'Ajuntament preveu destinar el 60% de Can Sanpere a una àrea verda i la resta, a equipaments municipals. Per això, va dir Buch, es preveu fer una altra consulta per decidir quins equipaments s'hi instal·laran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia