Societat

ÀNGEL MARTÍ

CANARI DE LA QUINA DE SANT GREGORI

“La gent s'ha fet molt fidel a la quina del poble”

Hi participa gent de totes les edats

Actualment es valoren més els productes electrònics que els lots de Nadal variats

Cada canari és diferent. Per als qui ho han fet durant molt de temps en el mateix poble alguns dels números que canten tenen nom propi. És el cas de l'Àngel Martí, que canta a la quina de Sant Gregori des de fa 25 anys. Tot i que utilitza algunes dites tradicionals i noms de jugadors de bàsquet i futbol, amb el temps també ha incorporat frases de collita pròpia i noms de gent del poble. El 44, per exemple, és “les gavetes d'en Patau”, i el 18, el presumit, ja que fa referència a un home del poble.

Quin és l'ambient de la quina? Quanta gent hi participa?
La gent s'ha fet molt fidel a la quina del poble. És una cosa familiar perquè la gent s'ho passi bé independentment del premi. Gairebé hi ve tot el poble, molt de jovent i molta gent de les contrades gironines. Els agrada perquè a la quina intentem fer xou. Vénen una mitjana de 400 persones durant els diferents dies. Hi ha canaris a dalt l'escenari i d'altres a baix, però estem compenetrats. A dalt, a la taula amb el sistema informàtic, hi ha quatre persones, i a baix, a les taules on hi ha les persones, dos més. A més hi ha els cambrers del bar que serveixen.
Qui l'organitza?
L'organitza l'agrupació esportiva i el club de bàsquet. Els ajuda molt a cobrir els pressupostos, si no un 100 %, sí una part important.
Sap perquè en moltes quines es marca el cartró amb blat de moro?
Ho fem amb blat i avisem que no el tirin a terra perquè s'ha d'escombrar. Segurament es fa servir perquè és el que hi havia més a pagès i no era tan car com un ral.
Quin valor tenen els premis?
Ara es valora més la informàtica que els lots. També fem dues antiquines amb sopars als locals de la zona o deixem que la gent esculli entre el que hi ha.
Alguna cosa divertida que us hagi passat?
Una vegada estava passejant per les taules i una noia em va demanar, sisplau, que sortís un número, i després li va sortir!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia