Societat

ESTER RIVAS

ÉS EL SANT MIQUEL DELS PASTORETS DE L'ORFEÓ POPULAR OLOTÍ

“Té la dificultat de ser en rima i en castellà”

experiència Actriu aficionada des de molt jove, també ha fet de Mare de Déu, en companyia de la seva criatura, i d'àngel

El de sant Miquel és el primer paper en els Pastorets?
No, el primer va ser de Mare de Déu. Normalment, quan una actriu dels Pastorets té una criatura petita li encarreguen tot el paquet: Mare de Déu i nen Jesús, i el pare, de sant Josep [riu].
Vostè ja feia teatre, abans d'entrar als Pastorets?
Sí, des que tenia 14 anys que he anat fent coses. Vaig entrar primer a Rialles i més endavant a les companyies Anagrama, Pequin Picant i la de l'Orfeó. En molts casos és a l'inrevés: conec molta gent que s'ha ficat en el món del teatre a través dels Pastorets.
I de Mare de Déu va passar directament a sant Miquel?
No, no. Després vaig fer de pastora. Com que m'agrada molt cantar, m'ho passava molt bé. Després vaig fer d'àngel normal, que també canten, i ara fa tres anys em van donar el paper de sant Miquel. Els meus predecessors havien estat nois, però anys enrere també ho havien fet dones.
De fet antigament, als Pastorets, només hi actuaven homes, no?
Suposo que sí. El que passa és que s'hi han anat fent canvis. Per exemple, la Maria Pilar [Serra, que va ser directora del muntatge] va escurçar l'obra, que durava tres hores.
Per comparació als altres papers que ha interpretat, quines dificultats té aquest?
És amb text, a diferència dels anteriors, en què només t'havies d'aprendre les cançons. D'altra banda, és un text amb rima i en castellà i no tinc gaire facilitat per al castellà, i se'm nota molt [riu]. Aquesta seria la principal dificultat.
Segur que té alguna anècdota que es pugui explicar.
D'importants, no. A vegades, a l'hora d'estirar el dimoni no ens posem d'acord i no cau quan hauria de caure... I en tinc amb el nen Jesús, és clar: quan sant Miquel ha guanyat la batalla, m'acosto al nen i sempre passa alguna cosa, s'espanta, m'estira la capa o l'espasa. Aleshores és qüestió d'improvisar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.