Vallès Oriental

Ensenyament situa l’inici de les obres de l’escola Quatre Vents a la tardor

En una trobada amb l’alcalde, el Departament explica que el projecte s’aprovarà al febrer

El Departament d’Ensenyament ha posat de nou calendari a la construcció de l’escola Quatre Vents, de Canovelles.

L’objectiu, ara, és començar les obres entre els mesos de setembre i octubre “anant molt bé”, diu l’alcalde, José Orive, que es va reunir a Barcelona amb responsables d’infraestructures del Departament. Al febrer, es farà l’aprovació del projecte executiu i es demanarà la llicència d’obres a l’Ajuntament. També s’engegarà el procés per fer la licitació de les obres.

En la trobada de divendres, l’alcalde va demanar a Ensenyament que mostri l’avantprojecte a la comunitat educativa de l’escola. “Està molt bé i és una escola molt maca però m’agradaria que abans de tancar el projecte l’ensenyessin a la comunitat educativa”. Per Orive, és important que mestres i pares vegin la proposta abans “perquè segur que poden fer propostes per polir coses”. És important que això es faci abans de l’aprovació del projecte per no retardar més els terminis, sosté Orive, que va lamentar que aquest divendres Ensenyament no permetés que membres de l’AMPA assistissin també a la trobada. Segons Orive, Ensenyament està “marejant la perdiu” i recorda que el projecte ja hauria d’haver estat aprovat amb el compromís inicial. El nou edifici tindrà l’entrada pel carrer Santa Madrona. Les aules d’educació infantil tindran un pati independent, preveu l’avantprojecte. “Quan la facin serà la millor escola que tindrem a Canovelles”.

Segons ha explicat l’alcalde, el termini d’execució de l’obra se situa en sis mesos. Per tant, si es compleixen les previsions l’escola Quatre Vents podria estrenar l’edifici definitiu –i deixar de fer les classes en els barracons on els alumnes estan des de la seva creació– a finals del curs 2015/2016.

Per Orive, els responsables d’Ensenyament també li van traslladar que no cal preocupar-se pel fet que no hi hagi una partida al pressupost de la Generalitat per al 2015 per fer la construcció d’aquesta escola. “Em van dir que hi ha una partida global per a inversions i que, segons el ritme com avanci el procés, els diners arribarien d’aquí”.

El proper 19 de gener, Orive té una trobada amb el director general d’equipaments públics del Departament d’Ensenyament. Aquest cop sí que està previst que puguin acompanyar-lo els pares.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona

Malgrat, exemple per a Greenpeace

Malgrat de Mar
LA crònica

Bronzo, on es pot tastar Venècia sense sortir de Barcelona

BANYOLES

Impulsen un manifest perquè el Monestir de Sant Esteve passi a ser de la ciutat

BANYOLES
sanitat

L’OMS declara la verola del mico emergència internacional de salut pública

barcelona
meteorologia

Protecció Civil manté l’alerta per pluges, que poden ser localment intenses

Barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

Inundacions en el dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida