Societat

Protesta de la PAH per reclamar més lloguer social a Banyoles

Una vuitantena de persones es manifesten al carrer per demanar que l'Ajuntament multi els bancs que tenen pisos buits

Consideren que l'equip de govern fa poca feina en polítiques d'habitatge

Una vuitantena d'integrants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Banyoles van manifestar-se ahir al migdia per reclamar a l'Ajuntament més pisos de lloguer social. La concentració va començar al barri de la Farga i va acabar amb la lectura d'un manifest al davant de l'ajuntament, on es va criticar que l'equip de govern (CiU i el regidor no adscrit) no multi els bancs que tenen pisos buits.

Els manifestants van recórrer els carrers més cèntrics i van repartir fulls als veïns en què critiquen que hi hagi “més de 700 habitatges buits en mans de les entitats financeres a Banyoles”. Per això van cridar lemes, com ara: “No s'entén, gent sense casa i casa sense gent.”

Un any després

Els integrants de la PAH consideren que l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, no ha complert el text de la moció aprovada el 27 de gener del 2014. Tots els grups es van comprometre a fer pagar, fins a un màxim de 100.000 euros, els bancs que tinguessin pisos buits durant molt de temps.

Per la PAH, l'alcalde només s'ha quedat amb “una declaració d'intencions. Veiem que no ha fet res”, assenyala Verònica Páez, una de les integrants de la PAH. El col·lectiu d'afectats per la hipoteca considera que, si hi hagués més lloguer social, “molta gent tindria un pis alternatiu on anar a viure”.

A la capital del Pla de l'Estany, en funció dels ingressos familiars, hi ha gent que viu en habitatges pagant menys de 100 euros. Segons gestions de l'equip de govern, Banyoles té 24 pisos socials, el doble que fa un any.

LA FRASE

Sortir al carrer servirà més que si no ho haguéssim fet. A l'alcalde no li agrada la manifestació
Verònica Páez
membre DE LA PLATAFORMA D'AFECTATS PER LA HIPOTECA (pah)

LA DATA

27.01.14
És la data
del ple municipal de Banyoles en què es va aprovar, per unanimitat, multar els bancs amb pisos buits.

“Deixar el pis a canvi d'un altre”

Després de la manifestació i la concentració al davant de l'ajuntament, que estava tancat i barrat, una de les integrants de la PAH de Banyoles, Verònica Páez, va explicar que la dació en pagament –donar l'habitatge al banc si no es pot pagar la hipoteca– “no és la solució. Ens trobem casos en què, per exemple, Bankia demana [a l'afectat] que tingui un altre pis a canvi d'acceptar la dació en pagament. Però això no és possible si no hi ha feina per poder pagar l'altre lloguer”.

La concentració va discórrer amb normalitat i molts dels manifestants de la capçalera de la protesta eren banyolins d'origen africà. A Banyoles, els responsables de la PAH, que fan assemblees a Cal Drac, van assenyalar que una de les qüestions que els preocupa és l'augment progressiu de gent que va acceptar la dació en pagament i a qui se li acaba el temps per estar-se a l'habitatge actual. “Hi ha gent que no té feina i que no podrà assumir un lloguer”, assegura Páez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Riner estrena Apiària, un nou espai museogràfic dedicat a les abelles

Riner
Medi Ambient

L’Ametlla i la Generalitat, enfrontats per un Pla Director Urbanístic

L’Ametlla de Mar
Societat

Ordenen el desallotjament d’un pàrquing de Reus per risc “imminent” de col·lapse

Reus
societat

Trenta famílies formaran part de la comunitat energètica del Museu Darder

banyoles
economia

El sistema per reduir les males olors de la planta de biometà de la Galera estarà plenament operatiu en dos o tres mesos

La Galera
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc