Les XII Jornades de la Tòfona de Morella començaran el divendres
Tornaran a incloure menús protagonitzats pel “diamant negre” i demostracions en viu i en directe
Les XII Jornades de la Tòfona de Morella tornen aquest cap de setmana amb importants novetats. El proper divendres tindrà lloc la presentació pública de la principal cita gastronòmica de Morella, la més longeva posada en valor d'aquest ingredient del País Valencia, en la qual es podran degustar alguns plats d'aquestes jornades.
En aquesta edició, es tornarà a apostar pels showcookings, demostracions de cuina en viu, i per degustacions de productes del territori, els divendres i dissabtes.
A més, el proper divendres també es lliuraran els premis Patronat de Turisme, que seran per a l'escriptor Víctor Amela i per a l'empresari turístic de Morella José Ferrer.
Els menús solen costar sobre uns 30 euros, mentre que el quilo de trufa se situa sobre els 600. Els showcookings han estat un gran èxit en els últims anys. En ells, els restauradors de la localitat que participen en les jornades realitzaran exhibicions, en què ensenyaran a cuinar la tòfona, a diferenciar, a conservar o millorar els sabors dels seus guisats.
Aquest any, aquestos tallers es realitzaran els divendres a la nit, sis en total, començant el proper 31 de gener, mentre que els dissabtes 1 i 8 de febrer i un altre per determinar, a la vesprada, tindran lloc diferents mostres i degustacions de productes del territori, amb el que s'allargaran les activitats gastronòmiques del cap de setmana.
Gràcies a totes aquestes activitats, els veïns i veïnes i els visitants podran degustar la millor gastronomia morellana i també conèixer tots els secrets de la tòfona.
La tòfona és un producte de gran prestigi per a la cuina i, que la localitat està obtenint diferents premis per la cura en la qualitat de la destinació.