Societat

Anul·len la llicència d'obres de la planta terrestre del Castor

El jutjat contenciós administratiu de Castelló sosté que l'obra no és compatible amb el pla urbanístic de Vinaròs

El magatzem de gas Castor continua acumulant irregularitats. Ara, però, no és a la planta marina sinó a la terrestre, situada al terme municipal de Vinaròs (Baix Maestrat), però només a 3 quilòmetres del nucli urbà d'Alcanar. El jutjat contenciós administratiu número 2 d'Alcanar ha anul·lat la llicència d'obres aprovada per l'Ajuntament de Vinaròs el desembre del 2009 perquè Escal UGS construís la planta, ja que considera que no és compatible amb el planejament urbanístic del municipi.

Segons la sentència judicial, la planta es va fer en uns terrenys rústics, tot i que l'Ajuntament de Vinaròs disposava d'altres emplaçaments en polígons industrials que no es van tenir en compte. A més, el magistrat del jutjat contenciós de Castelló especifica que la llicència va ser atorgada sense que s'hagués emès la declaració d'interès comunitari que estableix la legislació valenciana en sòl no urbanitzable. “Es pretenia realitzar una activitat industrial en sòl rústic”, ha manifestat el portaveu de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, Evelio Monfort, que valora positivament la sentència tot i que arriba quan la planta està en hibernació. Amb tot, la promotora del Castor ha recorregut contra la sentència judicial.

D'altra banda, la sentència constata un excés d'edificabilitat i una infracció de la normativa d'altura, ja que les tanques metàl·liques són de 3 metres, en lloc de 2 metres que és el permès per la normativa de Vinaròs.

La planta d'operacions del Castor ocupa una superfície de 28 hectàrees on es van arrencar els tarongers que hi havia i, posteriorment, Escal UGS en va plantar 6.000 en uns terrenys annexos per minimitzar l'impacte paisatgístic de la planta. Precisament un dels afectats per l'obra, l'empresa Rio Cenia, és qui va presentar la demanda al jutjat. “Lamentem que la ciutadania pagui els plats trencats dels representants municipals”, va dir Monfort.

Tant la Plataforma en Defensa del Sénia com els ajuntaments ebrencs i la Generalitat reclamen el desmantellament també de la planta d'operacions terrestre, on hi ha els equips de compressió per a la injecció de gas i les unitats de separació de CO2 i SH2.

LA XIFRA

28
hectàrees
ocupen els terrenys on Escal UGS va construir la planta d'operacions terres- tre del magatzem de gas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia