Vallès Oriental

La Crida per Granollers recull una quarantena d’adhesions

El moviment convoca una trobada aquest dissabte a Roca Umbert

La Crida per Granollers, el moviment que impulsa l’Assemblea Oberta Municipalista (AOM) de Granollers (CUP, EUiA, Procés Constituent i independents) per formar una candidatura a les municipals, ha rebut una quarantena d’adhesions de persones de diferents àmbits de la ciutat.

Destaca la presència del director de l’institut El Til·ler, de les Franqueses i membre del Casal del Mestre, Eduard Navarro; el cap de colla dels Blaus, Xavier Guijarro; el dels Blancs, Ramon Forns; el cineasta Agustí Coromines; el periodista i escriptor Albert Forns; la politòloga i membre de l’Esquerda Anna Asbert; el psicopedagog i membre de l’ANC i ERC Manel Gener; el membre de Granollers, o el membre de Granollers en Transició i del Casal del Mestre Oriol Guinart.

L’AOM farà aquest dissabte al matí una trobada a la Nau de Dents de Serra de Roca Umbert que començarà a les 9 del matí i inclourà un esmorzar on els assistents faran un diagnòstic alternatiu de Granollers i un debat obert sobre el funcionament d’una candidatura municipalista. Hi participaran membres de moviments similars en altres municipis, com Les Franqueses Imagina, la CUP de Mataró o la Crida per Sabadell.

La jornada acabarà amb un dinar popular a 2/4 de 3 de la tarda, però abans s’hauran fet tallers participatius amb la voluntat d’extreure un decàleg bàsic sobre quins principis d’actuació haurien de regir la política municipal.

Els impulsors de la Crida han publicat un manifest que aposta pel dret a decidir en tots els àmbits i de combatre “la cultura de l’apoltronament des de la radicalitat democràtica, limitant els mandats i oposant-nos a la duplicitat de càrrecs que arrelen al nostre municipi”. Es mostra favorable a un sistema econòmic basat en l’economia social i el cooperativisme i molt crític amb el model comercial basat en les franquícies. També parla de “capgirar la piràmide del govern” de la ciutat i de “transformar els espais de decisió, portar-los al carrer i donar a la ciutadania el poder de decisió”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Les reserves als càmpings del Pirineu de Lleida freguen el 90%

Lleida
SOCIETAT

Un informàtic diu que Dobrowolski volia vídeos i arxius sobre el coma diabètic

Barcelona
SOCIETAT

Les denúncies per venda ambulant ja doblen totes les del 2023

Barcelona
santa cristina d’aro

Busquen un piròman que ha provocat dos incendis forestals al municipi

santa cristina d’aro
PORTBOU

El Col·loqui Walter Benjamin aborda els reptes de la memòria democràtica en l’era digital

PORTBOU
SEGURETAT

Batlle diu que l’ús de pistoles elèctriques serà “puntual i amb garanties”

Barcelona
societat

Presenten el “Pa de Mar” creat en motiu de la Copa Amèrica

Barcelona
SERVEIS

Les Brigades Municipals de Reus incorporen 25 treballadors més

Reus
POLICIAL

Detingudes cinc persones per estafar mitjançant ’smishing’

Mataró