Societat

Càstigs per finques buides a Arbúcies

Faran pagar als amos d'immobles desocupats més de dos anys un 50% més d'IBI

L'Ajuntament en fa un registre

L'Ajuntament d'Arbúcies aplicarà un recàrrec del 50% en l'impost sobre béns immobles (IBI) als amos de finques desocupades durant més de dos anys i que no estiguin incloses en la borsa de lloguer. En l'últim ple, el consistori va posar fil a l'agulla –i va aprovar de manera unànime– la creació d'un registre municipal d'immobles buits per a la gestió de l'esmentat recàrrec.

El regidor d'Habitatge d'Arbúcies, Jaume Salmerón (Entesa), assenyala que la voluntat és “que hi hagi més habitatges a la borsa de lloguer municipal”. Actualment n'hi ha una trentena, que gestiona l'oficina d'habitatge del Baix Montseny, a la qual es va adherir l'Ajuntament d'Arbúcies a principi de mandat.

La mesura va encaminada, sobretot, a les entitats d'estalvis i als promotors immobiliaris, assenyala Salmerón. En el nou reglament de finques desocupades, s'hi inclourà les dades de l'objecte tributari i la data en què l'habitatge ha quedat desocupat.

L'Ajuntament d'Arbúcies ja té detectats que hi ha tres blocs, propietat dels bancs, que estan desocupats des de fa més de dos anys. Quan el registre sigui operatiu, l'equip de govern (Entesa i PSC) intentarà arribar a un acord perquè aquestes finques puguin servir de llar per a famílies necessitades. “La voluntat no és aplicar el recàrrec”, diu el regidor.

Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament pretén facilitar l'accés a l'habitatge. A Arbúcies, de moment, no hi ha hagut situacions de desnonament. Segons el regidor d'Habitatge, això s'ha pogut evitar per les gestions de la PAH, el jutjat de pau i l'Ajuntament. Normalment, les persones amb dificultat i les entitats arriben a un acord per a la dació en pagament i un lloguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.