Societat

Instituts a la sessió regional del Parlament Europeu per a Joves

La preselecció de les escoles pel projecte del Parlament Europeu per a Joves (EYP, en les seves sigles en anglès) se celebrarà per primera vegada a Girona el dissabte 31 de gener i el diumenge 1 de febrer.

Sis alumnes de l'IES Narcís Xifra, Saint George's School, Montessori-Palau, IES Santiago Sobrequés, Montilivi, IES Vicents Vives i Estrella d'Amer participaran en la selecció regional. En aquesta sessió es decidirà l'institut guanyador per anar a la selecció nacional. Durant aquests dos dies, la preselecció de les escoles gironines consistirà en dinàmiques de grup i treball en comissions. En el primer dia d'aquesta sessió, els alumnes han de preparar temes d'interès polític organitzats per comitès. Després hauran de defensar-los a l'assemblea general del segon dia. La sessió, que se celebra a l'auditori Josep Irla de l'edifici de la Generalitat a Girona, tindrà l'assistència de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter i diputat al Parlament.

Aquells col·legis seleccionats participaran en la selecció estatal, només seran nou alumnes de tres instituts d'entre els sis centres que s'hi presenten. Aquesta segona preselecció, en la qual només hi participen algunes demarcacions, tindrà lloc a Sevilla l'abril d'enguany. A la capital andalusa s'escolliran els alumnes que passaran a formar part d'una de les dues sessions internacionals del EYP durant el curs vinent. La primera, durant la tardor, es farà a Leipzig (Alemanya) i la segona, a la primavera, a Belfast (Regne Unit) i Dublín (Irlanda).

L'EYP celebra tres sessions internacionals anualment, on es reuneixen 250 joves de tot Europa. Des de fa deu anys, l'Estat espanyol aporta alumnes en aquest projecte en quèm hi participen diversos països de la Unió Europea i d'altres que no en formen part, com Sèrbia i Geòrgia. Aquesta associació, fundada el 1987, “pretén apropar als joves la política europea i portar a debat diferents temes d'interès polític”, segons ha explicat Ariadna Romans, una de les organitzadores de la sessió regional de Girona. A més, totes les sessions es fan íntegrament en anglès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia