Societat

La fiscalia no admet com a nova prova el testimoni del cas 4-F

Recorda que les defenses saben que existeix des del 2011 i no han demanat la revisió

No investigarà de nou els fets

La fiscalia de Barcelona ha tancat la porta a revisar el cas 4-F en no admetre com a nova prova el relat del testimoni anònim que assegura que una tercera persona li va confessar haver llançat el test que hauria lesionat greument un guàrdia urbà durant els aldarulls que es van produir al carrer Sant Pere Més Baix el 4 de febrer del 2006. L'entrevista, realitzada pels directors de Ciutat morta, no es va incloure en el documental, però va ser emesa dijous passat per TV3. La decisió de la fiscalia arriba després que l'Ajuntament li remetés un escrit perquè valorés la possibilitat de revisar el cas a partir de la informació que ofereix la pel·lícula.

En un decret signat per la fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, el ministeri públic recorda que el recurs de revisió és un procediment extraordinari i que, en aquest cas, només es podria plantejar si es coneguessin fets o elements de prova nous que “de manera evident, indubtable, demostrin la innocència” dels acusats. La fiscalia argumenta que la tesi del test ja va ser “motivadament” desestimada en les sentències que van dictar l'Audiència de Barcelona i el Tribunal Suprem sobre el cas i recorda que els advocats defensors coneixen l'existència del testimoni des del 2011. “No consta que s'hagi interposat fins avui cap recurs de revisió per la defensa de cap dels condemnats”, indica l'escrit. La decisió de la fiscalia obliga ara l'entorn dels joves a moure fitxa.

Ciutat morta fa referència també al cas de Yuri Sarran, un jove detingut i torturat per agents de la Guàrdia Urbana el 2006. Per aquests fets s'ha condemnat i empresonat dos agents que van tenir implicació en el cas 4-F. En una entrevista a La Directa , Sarran –fill d'un diplomàtic de Trinitat i Tobago– diu que “pensava que acabaria morint a comissaria” i denuncia la implicació de cinc agents més, encara en actiu. El jove lamenta no haver-los pogut identificar i demana que s'investiguin els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia