Societat

Alcoi presentarà a Fitur el nou portal turístic

La ciutat també participarà en un «workshop de touroperadors»

Alcoi tornarà a participar en l'edició de 2015 en la Fira Internacional de Turisme Fitur que se celebra a Madrid aquesta mateixa setmana, i ho farà sota el paraigües del Patronat Costa Blanca, on presentarà un estand conjunt de totes les localitats de la demarcació d'Alacant, on els informadors turístics de les diferents Tourist Info atendran al públic assistent per a mostrar-los els atractius tant d'interior com de costa que tenen aquestes localitats.

Com a novetat, a banda de l'estand general, enguany Alcoi també participarà a un ‘Showroom' on una de les informadores municipals tindrà una agenda tancada de cites amb touroperadors interessats en el tipus de turisme que ofereix aquesta localitat.

Igualment la ciutat portarà els seus propis fullets turístics a Fitur on s'inclouen tots els recursos turístics: modernisme i indústria, natura, tradicions i festes, gastronomia, arqueoturisme, el cementeri i d'altres indrets d'interés.

Una de les principals novetats de la ciutat en aquest Fitur 2015 serà la presentació del nou portal turístic de la ciutat, centrat especialment en la importància de la promoció turística en internet i les noves tecnologies, que també incorpora un software de gestió interna amb la possibilitat de la gestió de pantalles interactives o un canal de televisió. La intenció és adequar l'oficina alcoiana a les necessitats de les oficines turístiques del segle XXI on la tecnologia té una especial rellevància.

D'altra banda, Alcoi també presentarà de la mà de l'Associació Provincial de Turisme un nou ‘famtrip' per al mes de febrer en la Font Roja. En aquesta ocasió, se centrarà en la Marxa Nòrdica, ‘Nordic Walking' , un esport consistent a caminar amb bastons i que està tenint cada vegada més adeptes tant nacionals com estrangers. Amb aquesta oferta Alcoi intenta posicionar-se com a referent d'aquesta activitat esportiva i de natura en l'interior de la demarcació d'Alacant.

Als últims anys, Alcoi ha presentat a Fitur diferents novetats . Per exemple, al 2013 es va presentar a Fitur la posada en valor turístic del Cementeri d'Alcoi i la seua entrada a la Ruta Europea de Cementeris així com el ‘Famtrip' de Moros i Cristians que va realitzar l'Associació Provincial de Turisme. I al 2014, es va destacar la inauguració del Casal de Nadal, expo-museo del Nadal i la gravació en 360 graus de la Cavalcada de Reis així com l'aposta per a què el Nadal alcoià es considere Patrimoni de la Humanitat .

EU d'Alcoi posa objeccions

J.Ricard Berenguer

EU d'Alcoi demana que les modificacions per al ciclisme de muntanya a la Serra Mariola siguen temporals i per rutes específiques

El Grup Municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament d'Alcoi, davant la proposta per part de col·lectius de ciclistes de muntanya per autoritzar l'ús de tots els senders de la Serra de Mariola per al trànsit d'aquestes bicicletes, ha mantingut una sèrie de contactes, reunions i consultes amb diversos representants de col·lectius i entitats d'usuaris d'aquests espais públics naturals. Arran d'aquestes reunions, EU plantejarà un text alternatiu a la propera sessió plenària de l'Ajuntament.

En aquest text, Esquerra Unida indica que no sembla del tot raonable que s'utilitzen tots els senders del parc per a bicicletes. Tal i com expressa el regidor Paco Agulló, «creiem que seria més positiu habilitar algun sender determinat i concret, que per les seues característiques no implique perill excessiu d'erosió ni de seguretat per als seus usuaris, i sempre degudament senyalitzat, a més de que atorgue prioritat als senderistes i les persones a cavall».

A banda, Agulló afegeix que «a la proposta també ens agradaria incloure que aquesta modificació puntual estiguera vigent durant un any prorrogable a dos, un temps durant el qual es podria estudiar la repercussió de la mesura en el medi, i la compatibilitat amb altres usuaris de la serra. Si transcorregut eixe temps es detecta que puguen existir efectes negatius per als senders, es retiraria la norma. Si no hi haguera efectes negatius i tot funciona bé, es faria ferma la modificació».

En darrera instància, Esquerra Unida d'Alcoi no s'oposa a l'ús d'alguns dels senders per part de les bicicletes de muntanya que resumix en l'eslògan “Bicicletes sí, però de manera regulada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia