Societat

Treballs de millora en una fageda de Monars

Una fageda de la serra Llarga de Monars (a la zona del Comanegra, al terme municipal de Camprodon) està sent objecte d'una intervenció de millora de les fagedes calcícoles xerotermòfiles a l'Alta Garrotxa. És el primer cop que té lloc una actuació d'aquest tipus en aquest espai d'interès natural.

Els treballs, que abasten una superfície d'unes 2,6 hectàrees i tenen un pressupost de 8.285 euros, els financen la Diputació de Girona, l'Obra Social La Caixa i el Consorci de l'Alta Garrotxa, i els executen quinze usuaris de La Fageda Fundació (la cooperativa La Fageda), dedicada a la inserció laboral de persones amb risc d'exclusió social. Aquest col·lectiu ja té experiència en feines en aquest territori protegit.

L'objectiu de l'actuació –han explicat els promotors dels treballs– és potenciar els arbres grossos de faig de llavor mitjançant l'eliminació dels que els fan competència al seu voltant per tal que puguin esdevenir arbres pare. Per assolir aquest objectiu es du a terme una estassada de sotabosc prèvia i una selecció de tanys amb la intenció de triar els millors rebrots i eliminar els que tenen menys futur.

Les fagedes calcícoles xerotermòfiles són un dels hàbitats destacats de la xarxa Natura 2000, uns espais que cal protegir dels quals l'Alta Garrotxa forma part des de fa nou anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia