Societat

Les entitats troben urgent reordenar les prestacions

El govern diu que compleix el 69% d'acords del ple sobre la pobresa

Reforma de la RMI i pobresa energètica, pendents

La pobresa i la desigualtat van entrar al Parlament el 12 i el 13 de març de l'any passat, quan s'hi va dedicar un ple monogràfic . Ahir, per primer cop, el govern va fer balanç del nivell de compliment dels acords que s'hi van prendre i va assegurar que es compleixen el 69% dels compromisos –que van des del reforç del lleure educatiu a l'estiu fins a l'increment de beques de menjador, passant per accions per millorar l'ocupabilitat de persones expulsades del mercat de treball.

A la tarda, la presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector, Àngels Guiteras, va valorar positivament la feina feta i va agrair la informació que van rebre els membres de la comissió de seguiment dels acords, tot i que va advertir que en alguns temes, com ara la reforma de les prestacions i la lluita contra la pobresa energètica , el que s'ha fet “no és suficient”.

D'entrada, Guiteras va lamentar que en quatre anys no s'hagi pogut firmar cap pacte de lluita contra la pobresa i va advertir que no es podrà abaixar la guàrdia durant molts anys, ja que la recuperació econòmica està lluny de les famílies que pateixen. Per això, va demanar que es continuï treballant “sense lluites polítiques”. Entrant en qüestions concretes, encara pendents, va exposar que és “cabdal la reordenació de les prestacions i la reforma de la renda mínima d'inserció (RMI), tenint en compte que 210.000 llars no tenen cap ingrés. Pel que fa a la lluita contra la pobresa energètica, va recordar que 300.000 famílies no poden engegar la calefacció i va demanar un compromís real a les empreses subministradores.

Malestar per l'impost de societats

Catorze federacions i plataformes d'associacions –en què hi ha des de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes fins a la Federació Catalana d'Entitats Corals– fan front comú per manifestar el desacord amb la llei del govern espanyol que les tracta com si fossin una societat mercantil. Segons la llei sobre l'impost de societats, que afecta els exercicis iniciats durant aquest any, totes les associacions, encara que siguin sense ànim de lucre i al marge del volum d'activitat que tinguin, hauran de presentar la declaració de l'impost de societats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UNED amplia a Sant Feliu la xarxa del grau universitari d’Educació Infantil

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Un estudi sobre els escalencs als camps nazis guanya la II Beca de Tardor

L’ESCALA

La policia inicia una campanya per sancionar les infraccions amb bicicleta

GIRONA

Posen a licitació el projecte de nous espigons a Sant Antoni i Es Monestrí

CALONGE I SANT ANTONI
seguretat

A punt els dos nous radars de tram de la C-16, al Túnel de Vallvidrera

Barcelona

Moventis oferirà serveis gratuïts al Baix Empordà per la Setmana de la Mobilitat

SANT FELIU DE GUÍXOLS
infraestructures

Interrompuda la circulació de trens d’alta velocitat amb origen a Sants per una incidència a Can Tunis

Barcelona
turisme

Un 48% de ciutadans de Catalunya lamenta que hi ha “massa turistes”

barcelona

La nova fornada de científiques barcelonines que triomfa a Europa

Barcelona