Societat

Salut preveu tenir a punt els concursos dels CAP de l'Escala i Alcover en un termini d'un mes i mig

El departament va aturar el procés d'adjudicació per incloure el requisit d'experiència prèvia

L'alcalde de l'Escala demana que les empreses amb ànim de lucre no puguin optar a la gestió de l'ABS

El director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa, ha explicat aquest divendres que el nou concurs per adjudicar la gestió dels Centres d'Atenció Primària (CAP) d'Alcover (Alt Camp) i de l'Escala (Alt Empordà) podria estar a punt en un termini màxim d'un mes i mig.

Els equipaments estan pendents d'adjudicació des de principis del 2013 perquè els concursos s'han anul·lat dues vegades. La primera, segons ha explicat Padrosa a la Xarxa, perquè hi mancaven criteris d'objectivitat. La segona, perquè es va requerir que s'hi inclogués una clàusula d'experiència prèvia, una inclusió que el Parlament va aprovar a través d'una moció el passat novembre.

Finalment, el conseller de Salut, Boi Ruiz, va emetre ahir dijous una resolució on explicava que el procés s'aturava per canviar les bases del concurs perquè totes les empreses que hi optin hagin d'acreditar experiència en atenció primària i no en serveis de salut en general, estimant així les al·legacions de la Fundació Salut Empordà.

Padrosa ha assegurat que el departament incorporarà aquest requisit amb celeritat per resoldre la qüestió tan aviat com sigui possible i poder tornar a fer els concursos pels quals s'adjudicarà la gestió dels dos centres de salut.

Segons ell, si s'hagués reclamat una clàusula d'aquest tipus la primera vegada que es va fer un concurs com els que ara s'ha paralitzat, “l'Hospital de Figueres no hi hauria pogut concórrer”. Amb tot, ha admès que “la societat canvia i les necessitats i exigències també”.

L'Escala demana excloure les empreses amb ànim de lucre

L'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig, ha valorat molt positivament que el Salut hagi decidit aturar per segon cop el concurs per adjudicar la gestió de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de l'Escala, que des de fa catorze anys està en mans de la Fundació Salut Empordà, una entitat sense ànim de lucre.

Puig ha subratllat que el canvi que s'aplicarà ara a les bases del concurs -demanant experiència acreditada en atenció primària

Tot i això, l'alcalde considera que és important que les noves bases vagin més enllà i impedeixin qualsevol opció de privatització del servei.

En aquest sentit, ha demanat que cap empresa amb ànim de lucre es pugui presentar al concurs, com és el cas d'Eulen, que s'ha presentat en les dues ocasions i que vol gestionar set dispensaris més de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia