Societat

Entitats petites, exemptes de l'impost de societats

Montoro accepta, a petició de CiU, algunes excepcions en el marc fiscal per a associacions

Tot sembla indicar que com a mínim les entitats socials més petites s'acabaran deslliurant del pla del PP que pretenia obligar-les a totes, al marge del volum econòmic, a presentar l'impost de societat, equiparant-les amb les societats mercantils. A petició del portaveu de CiU a la comissió d'Hisenda del Senat, Ferran Bel, el ministre Cristóbal Montoro es va comprometre ahir a suprimir l'impost de societat per a les entitats sense ànim de lucre amb ingressos per sota dels 50.000 euros anuals i quan les seves rendes no exemptes quedin sempre subjectes a retenció i no superin els 1.000 euros anuals.

El senador de CiU Josep Lluís Cleries es va mostrar ahir satisfet per aquesta mesura i va avançar que sobretot moltes associacions de veïns, de gent gran, entitats culturals, clubs esportius i esplais petits quedaran exempts de l'impost de societats. Cleries va recordar que el nou marc fiscal per a les entitats sense ànim de lucre els imposa unes gestions i tràmits que dificulten molt el seu dia a dia. És per això que el grup català continua reclamant que en quedin exemptes les entitats amb un nivell d'ingressos de fins a 100.000 euros a l'any.

En la mateixa línia, Bel va exposar a Montoro que són associacions que contribueixen a la cohesió social. “Darrere d'aquestes entitats hi ha milers de persones que es beneficien de la seva feina”, va insistir, i va demanar que el canvi es faci amb celeritat. El ministre d'Hisenda va defensar que la intenció del govern era “enfortir el control de l'impost, però no recaptar més”. “Estem oberts a considerar un canvi per a les entitats amb recursos reduïts”, hi va afegir.

També ahir a la tarda, el diputat de CiU Carles Campuzano va tornar a demanar al Congrés la territorialització de les subvencions per a projectes d'entitats socials i mediambientals finançades amb els diners procedents del 0,7% de l'IRPF. La proposta va tornar a ser desestimada pels vots en contra del PP i UPyD, i l'abstenció del PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia