Societat

L'explosió en una química d'Igualada obliga a confinar 60.000 veïns de l'Anoia durant tres hores

La Generalitat conclou que el núvol no és tòxic però sí irritable

Protecció Civil aixeca el confinament a Igualada, Vilanova del Camí, Òdena, Santa Margarida de Montbui, Jorba i Sant Martí de Tous, excepte per a menors de tres anys, embarassades, persones més grans de 70 anys i malalts respiratoris

Tres persones han resultat ferides per cremades

Una explosió en l'empresa química Simar d'Igualada quan un camió cisterna feia el transvasament d'àcid nítric a un dipòsit ha provocat cremades lleus a tres persones i ha obligat a confinar durant tres hores els veïns d'Igualada, Òdena, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Jorba i Sant Martí de Tous durant tres hores. L'explosió ha provocat un enorme núvol de color taronja que s'ha pogut veure des de diverses poblacions de l'Anoia i més enllà. El núvol i el confinament ha afectat unes 66.000 persones. Després dels anàlisis que s'han fet, s'ha conclòs que el núvol no era tòxic, però sí irritable.

Protecció Civil ha aixecat el confinament aquest migdia, però l'ha mantingut per a nens menors de 3 anys, persones més grans de 70 anys, embarassades i malalts respiratoris. En roda de premsa aquest migdia, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha informat que el confinament afecta 23 escoles bressol i uns 600 infants.

La cap de gestió d'Emergències de la Generalitat, Montse Font, ha informat que el confinament vol dir tancar-se dins d'un edifici i des d'Emergències s'ha informat que quedar-se dins del cotxe no és segur.

Els fets han passat al voltant de les 9:45 del matí al carrer Països Baixos número 3, a la part exterior de l'empresa Simar. Davant d'aquesta situació, Protecció Civil ha activat el Plaseqcat en fase d'alerta i ha recomanat als veïns de la zona que no surtin de casa. L'explosió ha provocat un núvol tòxic de color taronja i s'hi han detectat restes de cendra. Fins al lloc s'hi han desplaçat 11 dotacions dels Bombers i 4 ambulàncies del SEM.

Les dues persones que han resultat ferides lleus en l'explosió han estat evacuades en ambulància a l'Hospital d'Igualada.

Com a mesura preventiva s'ha tallat la sortida d'Igualada de l'A-2 i una línia dels FGC, la línia Llobregat-Anoia. A dos quarts de dotze del migdia, també s'han aixecat aquestes restriccions de trànsit i ferroviàries.

L'empresa on s'ha produït l'explosió, Simar S.A., té més de 40 anys de trajectòria en el sector de la distribució i emmagatzematge de productes químics, matèries primeres i especialitats per la indústria en general.

Durant el confinament, Protecció Civil ha recomanat a la població que es refugiés a casa o en l'edifici més proper, que tanquessin portes i finestres i que aturessin els sistemes de ventilació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona
infraestructures

En marxa el nou dipòsit d’aigua freda per a l’acumulació d’energia frigorífica de la xarxa del TubVerd

Mataró
salut

Bequen l’Hospital de Mataró per liderar un estudi sobre el càncer de mama

Mataró

Territori iniciarà a la tardor les obres per eixamplar el pont de Sant Francesc

MANRESA
TRADICIONS

Un Sant Fèlix enmig d’una vinya, protagonista del cartell de la festa de Vilafranca

Vilafranca del penedès