Societat

Crida per recollir 20.000 fàrmacs amb fins solidaris

L'ONG Banc Farmacèutic necessita encara 200 voluntaris per cobrir els punts de recollida demà al matí

Els medicaments arribaran a persones sense recursos a través de les entitats socials

Una vuitantena d'entitats socials que atenen persones sense recursos a Catalunya han calculat que aquest any necessitaran més de 20.000 medicaments i, per això, demà l'ONG Banc Farmacèutic posarà en marxa una campanya de recollida amb el lema Dóna un medicament a qui ho necessita. Les farmàcies tindran instal·lat de nou del matí a dues del migdia un punt de recollida, però en aquest moment encara falten uns 200 voluntaris per atendre'ls. La feina dels col·laboradors és animar els ciutadans que entrin a l'establiment perquè comprin algun dels medicaments que han demanat les entitats.

Els medicaments sol·licitats per les ONG socials són els que no són finançats per la sanitat pública. “Són fàrmacs molt bàsics com els antisèptics, per fer cures; mucolítics; medicaments per als refredats; analgèsics; cremes dermatològiques, o bé productes sanitaris com ara gases, esparadraps i termòmetres”, explica la coordinadora de la jornada de recollida, Marta Seda. Entre els principals col·lectius que se'n beneficiaran hi ha les persones sense sostre, amb drogodependències, amb malalties psíquiques i també famílies joves amb infants.

“Només es recullen els medicaments que les entitats assistencials han sol·licitat prèviament, perquè així es focalitzen els esforços a cobrir necessitats reals i concretes”, subratlla Seda, que assegura que moltes persones sense recursos no es podrien prendre els medicaments tot i estar malalts si no fos per la intervenció de les entitats. “Encara que sigui un refredat, si no es tracta correctament, pot acabar afectant altres aspectes de la salut –explica Seda–, però tots sabem que cada cop hi ha més famílies que han de triar si mengen o paguen la hipoteca. I no trepitgen una farmàcia.”

És la vuitena vegada que s'organitza la recollida. Tot i que el dia fort serà demà al matí, es recolliran medicaments durant tota la setmana vinent. Els farmacèutics faran un donatiu a l'ONG per retornar així els beneficis que obtinguin amb les vendes als ciutadans solidaris. Aquest any, la recollida, a més de tot Catalunya, també es farà a Madrid, Granada, Màlaga, Saragossa, Badajoz i Sevilla, per arribar a 105 entitats.

LES XIFRES

77
entitats socials
ja han fet arribar la llista al Banc Farmacèutic amb els fàrmacs que necessiten aquest any.
350
farmàcies
de diferents municipis de Catalunya instal·laran un punt de recollida solidari de medicaments dissabte.

Recollida sota demanda

La vuitena recollida de medicaments cobrirà les necessitats dels usuaris de les entitats socials:

Cadascuna de les 77 entitats assistencials amb les quals col·labora el Banc Farmacèutic elabora una llista amb la previsió de medicaments no subjectes a prescripció mèdica que calcula que necessitarà durant un any.

El Banc Farmacèutic assigna la petició d'una entitat social a una farmàcia determinada seguint criteris de proximitat.

Demà els voluntaris convidaran els ciutadans a comprar algun dels medicaments demanats.

La setmana vinent, les entitats ja podran recollir els medicaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia