Societat

Suspenen pel vent l'acte inaugural del festival del circ

Els Bombers fan 60 sortides per les fortes ratxes de vent

Destaquen els 144 km/h registrats a Portbou

L'organització del Festival Internacional de Circ Ciutat de Figueres va decidir suspendre pel vent l'actuació de l'artista rus Alexandr Batuev, que ahir al migdia havia de donar el tret d'inici de la quarta edició del festival amb una actuació de contorsió extrema. El director del certamen, Genís Matabosch, va justificar la decisió de cancel·lar l'actuació de Future Man “per motius tècnics i de seguretat”, ja que des de primera hora del matí la tramuntana provocava ratxes de vent molt fortes al castell de Quermançó (Vilajuïga), on s'havia de celebrar l'acte, que no és previst fer-lo més endavant.

Vent a tot Catalunya

Els Bombers de la Generalitat van fer, al llarg del dia d'ahir, unes 60 sortides relacionades amb les fortes ratxes de vent arreu de Catalunya. La majoria d'actuacions es van fer a les comarques del Maresme, el Vallès Oriental i l'Occidental, amb 41 serveis per retirar elements a punt de caure com ara arbres, branques, semàfors, pals de llum, anuncis, semàfors, persianes, teles asfàltiques o uralites. Amb tot, segons dades del Servei Meteorològic, destaquen registres com ara els 144 km/h de Portbou, els 126 km/h del santuari de Queralt i els 79 km/h de la Bisbal d'Empordà. A alta muntanya també s'han superat àmpliament els 100 km/h, com en el cas de Salòria (115 km/h) o Boí (108 km/h). A Barcelona, les ratxes es van moure entre els 50 i 70 km/h i el telèfon d'emergències 112 va rebre un total de 21 trucades per incidències relacionades amb el vent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.