Montornès comença les reparacions al complex esportiu municipal
L’alcalde diu que l’empresa concessionària va deixar les instal·lacions en molt mal estat
La brigada municipal i d’empreses especialitzades han començat els treballs de reparació de les instal·lacions del complex esportiu municipal de Montornès que l’Ajuntament gestionarà a partir d’ara després de rescatar la concessió.
L’alcalde, José Montero (ICV-EUiA), diu que l’empresa, Gestió Esportiva Montornès, SL, va deixar les instal·lacions en molt mal estat i que espera poder enllestir les reparacions i reobrir el servei en el termini d’un mes aproximadament. Paral·lelament, es farà el procés de selecció de personal per cobrir els llocs de treball que calguin, no només per al complex, sinó per al nou servei d’esports municipal, que sumarà altres instal·lacions, com la sala polivalent on hi ha el club de kàrate, el camp de futbol i la nova pista poliesportiva de Can Parera. Abans que l’Ajuntament se’n fes càrrec, al complex esportiu, on hi ha la piscina coberta, el gimnàs, el pavelló poliesportiu, la piscina d’estiu i les pistes de tennis i frontennis, tenia una plantilla de 29 persones. Tot i que no ha concretat el nombre de nous contractes, Montero diu que no es destruirà ocupació si es tenen en compte les necessitats del conjunt de les instal·lacions esportives, en què caldrà personal tècnic, de consergeria, administració o monitors.
L’alcalde diu que l’Ajuntament va decidir rescatar la concessió que l’empresa feia de manera irresponsable. Assegura que maquillava els comptes per no haver de pagar el cànon a l’Ajuntament i que en tres anys hauria hagut de pagar 180.000 euros, però el contracte establia que sense beneficis no havia de pagar. La gota que va fer vessar el got, segons Montero, va ser una hipoteca de 500.000 euros que va demanar l’empresa per fer obres al complex. L’Ajuntament va autoritzar l’operació, però els diners no van ser invertits en el centre, sinó que van acabar a l’empresa mare, el grup SEAE.
L’empresa va entrar en concurs i el Jutjat Mercantil número 4 va dictaminar que la subrogació de la plantilla no es podia fer perquè no hi ha hagut transmissió de l’activitat econòmica i no es pot aplicar l’article 44 de l’Estatut dels Treballadors, que permet la subrogació. El sindicat CCOO ha presentat recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i critica que no se subroguin els treballadors, igual que s’ha fet en altres serveis municipalitzats, com ara l’aigua.