Vallès Oriental

Cinc escoles de Mollet redueixen en 14.000 euros el consum elèctric gràcies a un pla d’estalvi

L’Ajuntament els paga el 50% del que han deixat de gastar

Un total de cinc escoles de Mollet han aconseguit reduir en 14.000 euros la seva factura de la llum gràcies a les mesures que han pres per la seva participació en el programa Euronet 50/50, un projecte europeu que desenvolupa la Diputació.

El programa es va iniciar el gener del 2013 a les escoles Can Besora, Sant Jordi, Joan Abelló, Sant Vicenç i Cal Music. L’Ajuntament els va lliurar aquest dimarts uns xecs corresponents al 50% de l’estalvi aconseguir per tal que dediquin els diners a equipaments dels centres.

L’escola que més diners va deixar de gastar va ser la Joan Abelló, amb 3.974 euros. La segueixen Cal Músic (3.528), Sant Vicenç (3.243), Sant Jordi (1.707) i Can Besora (1.433). Totes van rebre un xec amb la meitat d’aquestes quantitats en l’acte de dimarts. “Són accions que tenen repercussions positives molt concretes i això fa que arribi millor als alumnes”, explicava la directora de l’escola Sant Vicenç, Montserrat Farell. Una de les accions que es va fer en aquesta escola va ser tancar les portes exteriors dels patis per mantenir l’escalfor, apagar els llums i els ordinadors o pujar les persianes quan hi ha prou llum natural. “Les accions més simples són les més efectives”, va afegir Farell. Els diners rebuts serviran per seguir estalviant amb millores proposades pels mateixos alumnes.

En Marc, un dels alumnes responsables i encarregat energètic de l’escola Joan Abelló, explicava que un dels passos va ser conscienciar els seus companys amb un concurs de logos, sense oblidar les petites accions que prenen protagonisme cada cop més a totes les aules.

La regidora d’Ensenyament, Alícia Domínguez, va remarcar que “es tracta de fomentar el canvi d’hàbits, maneres de fer i viure a l’escola”, mentre que l’alcalde Monràs afegia que sense l’augment de la part fixa del rebut l’estalvi aconseguir hauria estat el doble.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Detenen un home que es va escapar d’un cotxe patrulla dels Mossos

argelaguer
Salut

Vila-seca intensifica la lluita contra els mosquits per evitar més casos de dengue

Vila-seca
educació

Fusió de les escoles Viaró i Canigó, mantenint la separació per sexes

barcelona
societat

Mou-te en Bici critica les multes a ciclistes al Barri Vell

girona
INFRAESTRUCTURES

Adif adjudica per 1,4 milions soterrar les vies a Vilafranca

Vilafranca del Penedès

L’empresa que vol reobrir el càmping Pous de Figueres denuncia ocupes

figueres
societat

Un testimoni situa dos homes a l’edifici on vivia la infermera assassinada

girona
Seguretat

Mossos i Guàrdia Urbana de Barcelona es conjuren contra la multireincidència amb 120 agents

Barcelona

L’Ajuntament aprova l’augment del preu de l’aigua potable

Martorell