Osona/Ripollès

El conseller Mascarell posa com a model el Camp de les Lloses de Tona

Tona busca fons per ampliar l’espai destinar a exposició del jaciment del Camp de les Lloses. Dissabte van explicar el projecte al conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

  • VÍDEO: 187358

Ferran Mascarell constatava dissabte sobre el terreny la importància del jaciment del Camp de les Lloses, de Tona. L’assentament és un dels més importants de Catalunya en l’època de la república romana, als segles I i II abans de Crist, tot i que hauria tingut una ocupació ibèrica des de molt abans. Va ser especialment actiu entre els anys 120 i 80 a.C., lligat a la presència militar quan s’estava construint la via romana que comunicava la costa i l’interior. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va qualificar de modèlica la gestió que s’està fent del jaciment.

El Camp de les Lloses té un projecte per ampliar l’espai destinat a l’exposició del material que s’hi ha anat trobant des de 1991, ara clarament insuficient. El pressupost voreja els 600.000 euros. L’Ajuntament de Tona va obtenir fa tres anys una subvenció del Feder que en cobriria la meitat, però no pot assumir la resta. Per això esperen que se’ls atorgui un ajut de l’1’5% cultural del Ministeri de Foment.

Ferran Mascarell va obrir la porta a una possible col·laboració del govern català a través d’una línia de suport a jaciments que es contempla en el pressupost del 2015, encara per aprovar.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia