Societat

Tanquen per sempre el pis de presos de la Garriga

El pis per a expresos i presos en règim obert que funciona des de fa cinc anys al barri de la Torreta de la Roca, al Vallès Oriental, ha tancat definitivament per manca de recursos econòmics. Així ho va anunciar mossèn Joan d'Arquer, exrector de la Roca i actual rector de Vilamajor i Alfou, que va ser la persona que el va impulsar a finals del 2009.

El pis està llogat a nom de l'associació Ex.-près4camins i forma part del projecte Refer Vida, per acollir presos de la presó de Quatre Camins en règim obert o bé expressos que ja han complert condemna i no tenen on anar. Les dificultats econòmiques han obligat el capellà a tancar. Tot i les aportacions de persones i entitats solidàries el manteniment del pis costava uns 9.600 euros anuals, però els costos previstos per aquest any es disparaven per la necessitat de tenir una o dues persones que es fessin responsables del funcionament de l'habitatge. Es calcula que la contractació de cada persona comportaria uns 30.000 euros anuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia