la crònica

Una fartada popular

Els actes de les festes purament gastronòmics s'atapeïen durant el matí d'ahir i qui es fes el propòsit de fer un tast de cada (baldana, xistorra, musclos, truita i paella) corria el perill d'agafar un empatx. Tot i això, la fartada coincideix amb la iniciativa dels serrallencs, la pujada d'Amparitos des del barri mariner fins a la plaça de les Cols, que servia per digerir a ritme de la sintonia festiva. Un cop allí, la colla dels Xiquets del Serrallo i els Diables Vora Mar complien amb la seva cita anual: la musclada. Els veterans dels fogons precedien uns que s'estrenaven: la Federació de Penyes del Nàstic, que abans de començar complia amb escreix les expectatives de la truitada, i Ricardo Pacheco anunciava que l'any vinent hi haurà més de tot per superar l'1,10 metres de diàmetre de truita elaborada amb 40 quilos de patates, 240 ous i 10 quilos de cebes que van fondre's en un no res. També futbolers són la Penya Espanyolista de Tarragona, que va abastir amb un miler de baldanes els pelacanyes afamats, que s'havien cruspit la xistorra de la colla de Sant Pere i Sant Pau. Una baldana cruixent per fora i un glop de vi era l'excusa per debatre amb un espanyolista de Ciutadella, Pons Mascaró, si és millor el Sant Joan de la seva ciutat natal o la Santa Tecla de la seva ciutat d'acollida. No va reconèixer-ho, però la terra tira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.