Hi ha Santa Tecla per anys

La canalla es llueix el dia de la cercavila feta a la seva mida i assegura el relleu generacional a la festa

Els nervis que els xiquets tenien abans de l'arrencada de la cercavila petita a la plaça de la Font van convertir-se en aplom transcorreguts tan sols uns minuts de l'inici fins arribar a l'esclat de la plaça de les Cols. Allà els esperava un públic que creix any rere any propiciat en bona part pel treball sobre la festa que es fa a les escoles.

El ball de diables petit va obrir el foc en un espai que durant la resta de les actuacions gairebé estava envaït pel públic que volia veure la rèplica petita dels elements festius del seguici. L'Aligueta va acabar d'entusiasmar una plaça ja encesa pel Drac, el Bou, la Vibrieta i el soroll del ball de Serrallonga petit. La Mulasseta va reproduir els moviments encabritats de la Mulassa, anant amunt i avall per les escales de la catedral i anant a abeurar-se a la font del peu de la plaça. Però va ser Amparito Roca, amb un final accelerat a posta, que acompanyava els salts més elèctrics de l'habitual d'un Lleó molt juganer.

Els cercolets, d'estrena.

El ball de cercolets petit feia l'entrada a plaça dansant amb les vares ornamentades amb flors per primera vegada i apadrinats pel seus homònims de Vilanova i la Geltrú. Els crits i encreuament de cintes del ball de gitanetes i la colla petita dels xiquets de Tarragona tancaven la corrua de criatures, emocionades al principi i ja cansades al final de la tanda de lluïment, en acabar la cercavila, però preparades per al pròxim assalt, d'aquí a un any.

Els petits també fan sàtira.

Diables, gitanetes, pastorets i Serrallonga encara van allargar l'actuació amb els parlaments, que aquest any s'han fixat en els «nòvios, crits i porqueries» de la teleporqueria, han desafiat la nova normativa que regula l'ús de petards assegurant a Europa que «petarem tot el que ens deixin per continuar aquestes festes» i han criticat les celebracions de primera comunió que semblen el casament d'una infanta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.