Societat

La fira Firagri de Figueres fidelitza el públic familiar

Les activitats destinades a pares i fills han estat un èxit i també ha funcionat l'espai de degustació de productes de l'Empordà

El mal temps de dissabte va frenar els visitants

Les previsions de la Fira Agrícola (Firagri) de Figueres s'han complert quant a l'aposta per un format més familiar. A causa del mal temps de dissabte, però, han fet un xic curt quant al nombre total de visitants registrat, que ha quedat en 9.300. En la seva tretzena edició, doncs, es pot donar per consolidada com una de les dues fires de maquinària més importants del país, juntament amb la de Mollerussa i, a més, amb oferta familiar.

El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, així ho ha remarcat i n'ha fet una valoració molt positiva. Aquest any, doncs, la fira ha aconseguit fer un pas més cap a la popularització, ja que, fins ara, ha estat només una manifestació firal d'un gran interès per als professionals del sector de l'agricultura i la ramaderia. Picar l'ullet, a aquest públic ha funcionat. Han estat molt ben valorades, i amb molta presència de pares i fills, la mostra ramadera de bestiar boví i oví, el concurs de munyir vaques, el de someres de raça catalana, l'exposició de tractors antics, la de maquinària agrícola en miniatura i l'espai lúdic per al públic infantil i les passejades en ponis, entre moltes altres coses.

L'ampliació de la zona de degustació de productes agroalimentaris de l'Empordà ha estat una altra de les novetats que han funcionat. S'han venut 1.500 tiquets de tast. S'hi ha pogut degustar vi de la DO Empordà, brunyols, arròs de Pals, formatges o foie gras... Firagri ha ocupat un espai expositiu de 16.000 metres quadrats, dels quals 9.000 de destinats a expositors; hi havia també una vela de 400 metres quadrats amb 25 expositors de bestiar. A la vela comercial, de 600 metres quadrats, paraven 22 expositors i la resta de l'espai era un escenari per a activitats.

També han estat un èxit les jornades tècniques del Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer organitzades per Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i el Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles.

LA XIFRA

9.300
visitants
ha registrat Firagri en tres dies de fira, els quals han pagat un euro simbòlic per entrar-hi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia