Societat

Via lliure per tramitar la segregació de Medinyà

El Parlament va rebutjar ahir una esmena de C's a la proposició de llei

La segregació de Medinyà de Sant Julià de Ramis està des d'ahir una mica més a prop de fer-se realitat. El ple del Parlament de Catalunya va rebutjar ahir l'esmena a la totalitat de C's a la proposició de llei a favor de la independència de Medinyà. Els grups de CiU, ERC, el PSC, ICV-EUiA, la CUP i la diputada no adscrita, Marina Geli, van votar contra l'esmena (102 vots), mentre que els nou regidors del PP es van abstenir.

La diputada de C's Carina Mejias va justificar la presentació de l'esmena a la totalitat “per coherència amb la línia argumental” del seu partit, contrari, va dir, a la creació de més estructures polítiques. La resta dels diputats que van participar en el debat, Marc Vidal (ICV-EUiA), Pere Vila (CiU), Roger Torrent (ERC), Juli Fernández (PSC), Quim Arrufat (CUP) i Geli, van defensar la segregació pràcticament amb els mateixos arguments.

Són, principalment, l'absoluta unanimitat que la segregació de Medinyà —que va perdre la independència el 1972— desperta entre totes les administracions del territori i els veïns, els motius històrics i els geogràfics. Es va recordar que un estudi de la Universitat de Girona (UdG) certifica la viabilitat econòmica del futur nou municipi, i s'hi va afegir que Medinyà ja disposa de tots els equipaments per oferir els serveis necessaris i que, per tant, la independència no suposarà noves inversions.

Un altre dels arguments que es van fer servir va ser el democràtic. Els diputats que van intervenir van recordar que es tracta d'una voluntat social i que es reclama des de fa anys, i que el deure del Parlament és recollir aquesta inquietud.

El diputat del PP Sergio Santamaria va acusar C's de desconèixer la realitat de Sant Julià de Ramis i Medinyà. El seu grup es va abstenir per “les causes excepcionals” d'aquesta realitat. Tot i això, no van voler afegir-se a la majoria i rebutjar l'esmena.

Diversos representants polítics i veïns de Sant Julià de Ramis i Medinyà van assistir a l'acte. La proposició de llei que ha d'aprovar definitivament la independència de Medinyà es podria votar en un termini de quinze dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia